Обожаваме да похапваме зелена салата, но да си признаем, напоследък

...
Обожаваме да похапваме зелена салата, но да си признаем, напоследък
Коментари Харесай

Как да направим салата си по-здравословна

Обожаваме да похапваме зелена салата, само че да си признаем, в последно време ядем все едно и също, което малко взе да ни писва. Има обаче способи по какъв начин да създадем салатата си хем по-разнообразна, хем по-здравословна. Да забележим някои от тях.

Избор на зелени съставки

Не е наложително зелената си салата постоянно да бъде от айсберг. Вместо това можем да си създадем микс от къдрава или елементарна маруля, спанак, къдраво зеле и рукола. Можем даже да прибавим малко печено брюкселско зеле, броколи или задушени зеленчуци, за многообразие и топлота във нашата другояче скучна салата.
 Снимка 473087

Плюс малко протеин

Малко протеин дава освен по-добър усет, само че и по-голяма хранителна стойност на салата ни и ни засища за по-дълъг интервал от време. Да прибавим и няколко части пиле, сьомга, яйца, пуйка или морски блага, които са здравословни разновидности на протеини. Хубаво е да заобикаляме аленото месо или пържените храни, в случай че желаеме въпреки всичко салатата ни да е здравословна. Вегетарианците и вегани могат да употребяват тофу, нахут, фасул и / или леща.
 Прости трикове за ефектна салата
Прости трикове за ефектна салата

5 секрети за най-лятната храна

Добавки

Най-трудната част е избора на добавки. Те нормално са под формата ядки, семена, плодове, авокадо и сирене, като не се предлага да бъдат повече от един, два типа. Най-любимото ни е да сложим няколко ореха с малко авокадо в зелената салата.
 Снимка 473088

Дресингът

Последният стадий е овкусяването, като тук разновидностите също са доста - сос Цезар, балсамов оцет, чеснов сос и така нататък Какъвто и дресинг да изберем, значимото е да не прекаляваме, тъй като здравословната ни салата бързо се трансформира в нездравословна. И въпреки всичко най-хубавата алтернатива е да я подправим просто с малко зехтин, балсамов оцет и сол, поучават от Spoon University.
 Пържолите и честите неточности, които позволяваме, когато ги подготвяме
Грешки при приготвянето на пържоли

Няколко съвета от професионални готвачи
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР