Обогатена и по-ефективна училищната програма в България, чрез включване на

...
Обогатена и по-ефективна училищната програма в България, чрез включване на
Коментари Харесай

„Технократи” предлага обогатяване на училищната програма в България чрез интегриране на технологии в учебните предмети

Обогатена и по-ефективна учебната стратегия в България, посредством включване на технологии в образователните предмети, показва учебен център „ Технократи”, част от актуалното издание на „ Промяната” - най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се провежда в партньорство с Reach for Change България. „ Промяната”, която създателите на „ Технократи” Михайло Николич и Ивайло Бонев желаят да реализират, е въвеждане в учебните заведения в цялата страна на курсове по дисциплини като роботика, програмиране или зелена сила. В сходни занятия младите технократи, боравят на практика с разнообразни задания, за които сами търсят решение – да вземем за пример по какъв начин да сглобят вятърна турбина или по какъв начин да конструират и програмират робот. Този развой ги предизвиква да мислят креативен, да бъдат любопитни, само че и търпеливи, да работят дружно.
„ Технократи “ работят към този момент с няколко учебни заведения в София и страната, организират и частни курсове за деца и младежи от 7 до 16 години. Ивайло и Михайло имат за цел да допринесат за въвеждането на новаторски стратегии допълнително учебни заведения и да доближат до подрастващото потомство в цялата страна. За задачата създават образователна стратегия, подобаваща за въвеждане в просветителните институции, която употребява технологиите като средство за проучване на образователни дисциплини като математика, разнообразни науки, изкуства и други. Допълнително, въз основата на опита с потребления от тях хардуер, те съветват учебните заведения и институциите по какъв начин да влагат рационално в нови технологии, с цел да допринесат за развиването на просветителния развой.

Програмата на „ Технократи” реализира няколко цели: среща децата с разнообразието от технологии, които да им служат градивно и слага тях самите в центъра на деен учебен развой. Така, те намират поле за изява, опитват и се изявяват в нови хоризонти.
Дали „ Технократи” ще съумеят да реализират задачата си в границите на самодейността ще стане ясно след 4 февруари, когато ще бъде излъчен формалният победител в „ Промяната” 2018, събрал максимален избор от гласове във Фейсбук. Гласуването е до 3 февруари непосредствено посредством един клик на особено указаното място в онлайн платформата на телевизионното предизвикателство:
https://nova.bg/promyanata/technokrati

За Технократи:
Ивайло Бонев и Михайло Николич основават „ Технократи “ през 2016 година, с цел да дадат опция на децата да развиват своите умения и въображение, учейки посредством технологии.
Ивайло добива опит в областта на роботиката и технологиите във високотехнологична компания в Дания, където учи и работи. Вдъхновен от новите практики в областта на образованието там, той взема решение да сътвори технологично-образователен център за деца в България.
Михайло има близо 20-годишен професионален опит в софтуерния бранш. Съосновател е на цифрова организация Athlon, със седалище в София, само че работеща на интернационалния пазар. Следвайки пристрастеността за изпробване, шерване и учене, Михайло основава и Resonator - пространство за споделено основаване на нововъведения в областта на технологиите, науката, изкуството.

Двамата се срещат инцидентно и вземат решение да обединят хрумвания, опит и запаси, с цел да основат център, който да учи децата за технологии и посредством технологии. Така се ражда „ Технократи “ - учебен център за деца и младежи, който употребява новите технологии, с цел да подтиква въображението на децата и да им даде разнородни софтуерни и на практика знания, както и умения за бъдещето.
Подобна подготовка е повече от нужна за идното потомство, защото софтуерната гражданска война последователно автоматизира досегашни работни процеси. Така, уменията, които бъдещето ще изисква, са свързани с умения като креативно мислене, другарство, работа в екип и сериозно мислене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР