Обобщените данни от проведената от 29 до 31 май акция на

...
Обобщените данни от проведената от 29 до 31
май акция на
Коментари Харесай

25 380 МПС и 30 354 водачи и пътници са проверени по време на специализираната полицейска операция за контрол на пътното движение в малките населени места

Обобщените данни от извършената от 29 до 31 май акция на територията на цялата страна

По време на интервенцията са констатирани общо 19 629 нарушавания. Установени са 110 водачи, управлявали МПС след приложимост на алкохол, както и други 20, седнали зад волана след приложимост на наркотични вещества и/или техни аналози. 773 шофьори са били глобени за неспазване на пътната маркировка или знак, 170 - за неправилно изпреварване, 36 - за отнемане на преимущество на друго пътно превозно средство, 43 - за лишаване на преимущество на пешеходец, а други 75 – за неправилен превоз на пасажери и товари. Констатирани са 8 951 случая на нарушение на скоростните режими, връчени са 2 464 електронни фиша на място.

916 са случаите, при които не са използвани обезопасителни системи от пасажери и водачи, това е и повода да се предприетата от през днешния ден нова интервенция, която ще продължи до 10 юни. Основен акцент в нея ще е точно потреблението на коланите от пасажерите и водачите в автомобилите, детски столчета за превозваните в колите деца и каски – за водачите на дву и триколесни МПС.

От ГДНП припомнят, че съгласно Закона за движение по пътищата, глобата за непоставен колан или каска от лидер е 50 лева. За пасажер глобата е същата, но затова, че не е употребявал обезопасително средство, със същата сума се глобява и водачът. По същия ред се санкционират водачите и за транспорт на дете без обезопасително столче. Следва шофьорите да знаят, че с изключение на финансова глоба, е предвидено и лишаване на контролни точки.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР