Обобщение на данни от две важни научни изследвания, касаещи коронавируса

...
Обобщение на данни от две важни научни изследвания, касаещи коронавируса
Коментари Харесай

Нови данни: Няма голяма разлика между Делта и Алфа вариантите при деца

Обобщение на данни от две значими научни проучвания, касаещи ковид и заболяването COVID-19, беше оповестено в организация Reuters.

е към момента чернова т.е. не е рецензирано и доказано от теоретичен екип. То обгръща към 1400 деца във Англия в учебна възраст, разграничени съвсем поравно в две групи - на преболедували вид " Алфа " на SARS-CoV-2 и на вид " Делта ". Съгласно заключенията в него, в общия случай разновидността " Делта " протича малко по-тежко от разновидността " Алфа " при деца, като има малко повече признаци, като по-изразени са треската с висока температура и главоболие, що се отнася до " Делта ". И в двете групи, над 50% от децата не са боледували симптоматично повече от 5 дни. И в двете групи съвсем няма разлика в броя на деца, болни по-тежко и имащи признаци след 28-мия ден. Ако детето е по-малко, оздравява малко по-бързо.
 Епидемиолог не поддържа Кантарджиев, че децата доста рядко заразяват възрастни с ковид Епидемиолог не поддържа Кантарджиев, че децата доста рядко заразяват възрастни с ковид
Който е инфектиран, той ще се заразява в един миг. Това съобщи доктор Христиана Бацелова като контрапункт на изказванието от някогашния шеф...

е оповестено в сп. Nature, т.е. не е чернова. Основното му умозаключение е, че клетъчният имунитет при преболедували е по-силен, в сравнение с единствено при имунизирани (т.нар. B клетки). Оказва се, че B клетките при преболедували развиват по-силен отговор против нови разновидности на вируса, в сравнение с тези при единствено имунизирани с РНК ваксини (на Pfizer/BioNTech и Moderna). Изследванията на кръвна плазма сочат и друго - хуморалният имунитет (т.е. този, който създава антитела), е по-силен след имунизиране и по този начин общият имунен отговор в кръвната плазма на единствено имунизирани по отношение на единствено преболедували е по-силен. Хуморалният имунитет обаче почва да понижава съществено след 6-тия месец от имунизация.

Има и категорично предизвестие - в случай че се разболееш от COVID-19, можеш да умреш, до момента в който в случай че си имунизиран, тази заплаха отпада. Освен това, към този момент неведнъж се показва, че с цел да не се разболееш от COVID-19 е доста значимо да имаш антитела и реакция в носоглътката, до момента в който клетъчният имунитет се включва по-късно в битката и в случай че вирусът към този момент се е популяризирал повече в организма, става по-неясно кой ще завоюва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР