Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното

...
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното
Коментари Харесай

Русия купува ракети и снаряди от Северна Корея, Зеленски обвини Русия, че е изложила на риск Запорожката АЕЦ

Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.
Русия купува ракети и снаряди от Северна Корея, твърди Съединени американски щати
Руското министерство на защитата е в развой на закупуване на ракети и артилерийски снаряди от Северна Корея, с цел да подкрепи нашествието в Украйна, твърди  констатация на американското разузнаване.

Анонимен американски чиновник сподели в понеделник, че фактът, че Русия се обръща към Северна Корея показва, че „ съветската войска продължава да страда от сериозен дефицит на доставки в Украйна, дължащ се частично на контрола върху износа и глобите “.

Представители на американското разузнаване имат вяра, че руснаците биха могли да закупят в допълнение севернокорейско военно съоръжение в бъдеще. Информацията на разузнаването беше обявена за първи път от New York Times. Тя идва, откакто администрацията на Байдън неотдавна удостовери, че през август съветската войска е получила създадени от Иран дронове за потребление на бойното поле в Украйна.
Организация на обединените нации ще разгласява отчет за АЕЦ „ Запорожие “
Експертна задача от Международната организация за атомна сила (МААЕ) би трябвало да оповести констатациите си от атомната централа в Запорожия в обстоен отчет по-късно във вторник.

Четирима от шестимата членове на задачата на Организация на обединените нации в централата са напуснали площадката, а останалите двама специалисти на МААЕ ще останат за непрекъснато, заяви нуклеарният контролен орган на Организация на обединените нации.

Административният началник на град Запорожие Александър Старух сподели в своя канал в Telegram в понеделник:

„ Днес задачата на МААЕ напусна Запорожката АЕЦ, тъй че сега чакаме освен отчет за настоящата обстановка, само че и ясни решения. Атомната електроцентрала и зоната към нея би трябвало да бъдат демилитаризирани допустимо най-скоро. “

Президентът на Украйна Володимир Зеленски повтори, че заключенията от задачата би трябвало да бъдат показани във вторник, добавяйки: „ Надявам се те да бъдат справедливи “.
Зеленски упрекна Русия, че е изложила на риск Запорожката АЕЦ с изключването на последния ѝ реактор
Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че е изложила на риск Запорожката АЕЦ поради изключването на нейния финален работещ реактор. Москва и Киев се упрекват взаимно за обстрел в региона.

Най-голямата атомна централа в Европа беше краткотрайно спряна от украинската мрежа на 25 август за първи път в своята история. Това породи опасения в международен проект, че офанзивите, за които се упрекват двете страни, могат да доведат до огромна нуклеарна злополука. И този път изключването стана, откакто е било прекратено зареждането от последния електроповод, който е ударен при обстрел.

„ Отново, като това е вторият път, когато поради съветска провокация Запорожката централа е на една стъпка от радиационна злополука “, сподели президентът Зеленски в обичайното си послание към украинците.

Запорожката АЕЦ, с общо шест реактора, е под съветски надзор от март.
Отлагат референдума в Херсон
Окупационните управляващи в украинския град Херсон оповестиха, че отсрочват планувания от тях референдум за присъединение към Русия. Това стана, откакто Зеленски заяви за триумфи в хода на контраофанзивата в Южна Украйна.

Украйна е отблъснлаа съветските офанзиви на изток и попречва съветските позиции покрай Краматорск, основен град в източната област Донецк, настояват нейните въоръжени сили.

В настояща информация за обстановката се твърди също, че украинските войски са постигнали триумфи в спирането на съветските пропускателни пунктове покрай Херсон и в потреблението на далекобойна артилерия в Харков.
Путин: Истинската Страна на игряващото слънце е Русия
Това съобщи съветският президент Владимир Путин в Камчатка, където се срещна с участниците в Общоруския юношески екологичен конгрес, провеждан на полуострова. Думите на президента на Руската федерация са представени от ТАСС.

„ Географски, аз мисля, че въпреки всичко би трябвало да кажем за Камчатка. Въобще нашите съседи японците и Япония ги назовават Страна на изгряващото слънце, само че повече на Изток от Япония се намира, съгласно мен тъкмо Камчатка или Сахалин, още повече на Изток се намира Нова Зеландия, а повече на Изток от Нова Зеландия е Чукотка. А там са към този момент 60 километра проток и толкоз – по-нататък към този момент е американският континент. В този смисъл – Страна на изгряващото слънце – това е Русия. “ – съобщи президентът Путин.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР