Обновяват зоопарка във Варна със заем от 1.2 млн. лева.

...
Обновяват зоопарка във Варна със заем от 1.2 млн. лева.
Коментари Харесай

Зоопаркът във Варна придобива нов облик

Обновяват зоопарка във Варна със заем от 1.2 млн. лв..

От предприятието показват, че задачата на реконструкцията е да промени остарялата идея на бетона и асфалта , която се е употребила в строителството на клетките в зоопарковете през 60-те и 80-те години, и да сътвори удобни условия за животните, които да им обезпечават персонално пространство и обществена среда.

Варненският зоопарк е с повърхност от над 23 декара. В него се отглеждат 400 животни, измежду които има и предпазени типове от листата на Международния съюз за запазване на природата и Червената книга на Република България.

Зоологическата градина е открита през 1961 година, като сега се стопанисва от общинското дружество " Зоопарк - Спасителен център ". Всяка година тя се посещава от над 150 000 души , като броят им пораства с 10 000 годишно. Зоопаркът способства за запазването на генофонда на дивите животни, изключително на редки и застрашени типове.

От зоопарка показват, че цялостният ремонт е нужен, защото настоящите условия за развъждане на животните не подхождат на европейските и националните правила. Амортизираната инфраструктура, макар периодическите поправки, не разрешава да се предложи качествена, модерна услуга на посетителите и съответна грижа към животните, оповестяват те
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР