Обновяват над 460 км републикански пътища от II и III

...
Обновяват над 460 км републикански пътища от II и III
Коментари Харесай

Обновяват над 460 км републикански пътища

Обновяват над 460 км републикански пътища от II и III клас. Подобряването на пътната мрежа посредством построяването на съвременна и безвредна инфраструктура е приоритет на държавното управление. Това съобщи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството инж. Валентин Йовев и добави, че посредством тази мярка се цели да се понижи броят на починалите по пътищата.

Инж. Йовев изясни, че все още се работи по завършването на автомагистралите " Хемус " и " Струма ", а договорът за рационализация на пътя сред Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " и Драгоман към този момент е подписан. Задвижени са и процедури за сектори от пътя сред Видин и Ботевград.

Зам.-министърът увери, че макар че се рехабилитират основни пътища сред огромните градове на страната, не са забравени и по-малките обитаеми места. Той осведоми, че са подписани контракти за рехабилитация на 224 км второкласни и 239 км третокласни пътища. Освен това с над 200 млн. лева от държавния бюджет се работи по подобряването на още 36 пътни обекта.

Инж. Йовев уточни още, че се плануват и интелигентни транспортни системи за ръководство на трафика, посредством които пътуващите ще могат да получават информация за пътната конюнктура в действително време.

Той не пропусна да подчертае, че с цел да се понижат случаите на пътя, би трябвало да се работи и за смяна на държанието и мисленето на водачите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР