ОБНОВЯВАТ МЕЖДУБЛОКОВИ ПРОСТРАНСТВА И ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ В ОБЩИНА ЛОМ Изграждането

...
ОБНОВЯВАТ МЕЖДУБЛОКОВИ ПРОСТРАНСТВА И ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ В ОБЩИНА ЛОМ Изграждането
Коментари Харесай

Обновяват междублокови пространства и зелени площи в Община Лом /снимки/

ОБНОВЯВАТ МЕЖДУБЛОКОВИ ПРОСТРАНСТВА И ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ В ОБЩИНА ЛОМ

Изграждането на спортно игрище, детска площадка, асфалтиране на вътрешнокварталните улици, слагане на нови пейки и озеленяване, това планува планът „ Реконструкция на междублоково пространство в ж.к. „ Зорница “. Кметът на Община Лом доктор Георги Гаврилов и изпълнителният шеф на МИГ-Лом Румяна Симеонова подписаха с Държавен фонд „ Земеделие “ контракт за даване на безвъзмедна финансова помощ в размер на 249 355.79 лв. без Данък добавена стойност по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година 90 на 100 от финансовите средства се обезпечават от Европейски аграрни фонд за развиване на селските региони и 10% от държавния бюджет на Република България.
Още един от кварталите на Лом – „ Младост “, ще бъде облагороден по план на Община Лом, който завоюва финансиране от 10 000 лева по Националната акция „ Чиста околна среда - 2020 “ година на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда. Досега в квартала, в който живеят 210 семейства, нямаше обособени места за игра на децата, отдих и спорт, а теренът от 650 кв. м е мощно нечист и обраснал. Проектът планува главно разчистване от нерегламентирани сметища, подравняване на терена, монтирането на тротоарни плочки, построяването на детска площадка, слагане на уреди за фитнес навън, пейки и култивиран съдове за боклуци. Предвидено е и озеленяване. В почистването и облагородяването ще се включат с непринуден труд и поданици на квартала, удостоверили желанието си в подписка за реализизация на плана.
Кметствата Трайково и Сталийска махала също завоюваха финансиране от по 10 000 лева от Националната акция „ Чиста околна среда - 2020 година “. Проектът на Трайково планува основаването на зелена зона с детска площадка, фитнес навън, доставка и монтаж на пейки, маси, кошчета и засаждане на декоративни дървета. В Ковачица ще бъде построено спортно игрище, фитнес навън, ще бъдат сложени пейки, кошчета и засадени дръвчета.
И в двата плана с непринуден труд, каквото е условието на акцията, ще вземат участие поданици на двете села. 474 плана на общини и кметства, учебни заведения и детски градини бяха утвърдени в състезанието “Обичам природата и аз участвам” в границите на годишната национална акция „ Чиста околна среда “. Придобилата необятна социална известност акция се организира от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) за 17-та поредна година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР