Обновяват крайдунавския булевард в Русе до края на април, предаде

...
Обновяват крайдунавския булевард в Русе до края на април, предаде
Коментари Харесай

Обновяват крайдунавския булевард в Русе до месец

Обновяват крайдунавския бул. в Русе до края на април , съобщи Българска национална телевизия.

Ремонтът на булеварда е първата част от огромния план за 26 млн. лв. за реорганизация на русенската зона край кея.

Заместник-кметът по устройство на територията Димитър Наков уточни, че по актуализирания бул. " Придунавски " към този момент са сложени парапети и е заменено уличното осветяване. Той изясни, че поради ранните снегове през ноември е било невероятно Придунавски " да бъде пуснат още в края на 2018 година, каквито са били проектите.

Ремонтът на улиците " Райко Даскалов ", " Славянска ", " Баба Тонка " и " Църковна самостоятелност " , които са свързани с актуализирания бул., също ще бъдат завършени скоро и русенци ще могат да ги употребяват.

През идващите месеци ще продължат строителните действия по парковата зона на кея и по кейовата стена , сподели още Наков и добави, че построяването на защитното оборудване зависи от равнището на река Дунав. По тази причина градежът на стената ще продължи и следващата година.

Когато оборудването бъде приключено, Русе ще има нов пътнически терминал , на който целогодишно ще дебаркират както огромни пътнически кораби, по този начин и дребни катери. До кейовата стена ще бъде обособено и яхтено пристанище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР