Обновяват 416 учебни заведения, в които учат 255 269 деца

...
Обновяват 416 учебни заведения, в които учат 255 269 деца
Коментари Харесай

Северна България се благоустроява с над 210 млн. лева през 2019 г.

Обновяват 416 образователни заведения, в които учат 255 269 деца и младежи , уточни министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова при визитата си във Видин през днешния ден, където взе участие в полемиката " Европа в нашия дом ". За задачата са отпуснати 624 млн. лв. от Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020.

Министърът съобщи, че изгодите от този забележителен финансов запас ще се видят след години, тъй като от това в какви условия порастват, учат и спортуват българските деца зависи какви хора ще станат.

И през тази година ще продължи обновяването на българските градове, лечебни заведения и паркове с финансиране от програмата.

Близо 210,4 млн. лв. са отпуснати за Северна България. Тези средства могат да бъдат употребявани от общините под формата на нисколихвени заеми и банкови гаранции в планове за възстановяване на градската среда и туризма.
 Властта даде обещание до края на 2020-а огромна част от пътя Видин-Ботевград да е подготвен
Властта даде обещание до края на 2020-а огромна част от пътя Видин-Ботевград да е подготвен

След като Северозападът стачкува и упорства за автомагистрала от Видин до София

От Министерство на регионалното развитие приканват общините да бъдат дейни. Едно от първите постъпили планови оферти е за реституция и акомодация на синагогата във Видин и превръщането й в културен център.

През последните две години в региона се отбелязва сериозен прогрес и в възстановяване на енергийната успеваемост, кадастъра и трансграничното съдействие. Предстои да бъде осъществена и инвестиция за над 25 млн. лв. във ВиК бранша. Проектът включва реорганизация на 1,5 км основен канализационен колектор във Видин и реорганизация на 15,57 км довеждащи водопроводи.

Министър Аврамова разяснява и напредъка по плана за пътя " Видин - Ботевград ". Подготвя се социална поръчка за строителството на сектора от Видин до Ружинци, която ще бъде оповестена напролет. Вече има направени механически планове и за трасето от Видин до Монтана.
 Жалба пред Комисия за защита на конкуренцията спря публичната поръчка за пътя Мездра-Ботевград
Жалба пред Комисия за защита на конкуренцията спря публичната поръчка за пътя Мездра-Ботевград

Той е част от предпочитания план Видин-Ботевград на АПИ и Министерство на регионалното развитие

За сектора от Мездра до Ботевград към този момент са отворени шест предложения за строителството на Лот 2, а процедурата за Лот 1 се апелира. На 14 февруари Комисия за защита на конкуренцията прегледа проблема и към момента се чака решението. Целта е действителното строителство по плана да стартира през тази година.

Искаме Северозападния район да има по-ускорено икономическо развиване , сподели още Аврамова и обърна внимание, че вложителите желаят хубави пътища, с цел да вложат парите си, а също и подготвени фрагменти.

При визитата си във Видин министър Аврамова инспектира работата на чиновниците на Националното тол ръководство на входа от Румъния. Н а Дунав мост 2 са продадени електронни винетки на обща стойност 50 234 лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР