Обновяването на третокласната инфраструктура в страната изостава. © Цветелина Белутова

...
Обновяването на третокласната инфраструктура в страната изостава. © Цветелина Белутова
Коментари Харесай

"Иса 2000" ще ремонтира 34 км от пътя между Провадия и Айтос за 23.5 млн. лв.

Обновяването на третокласната инфраструктура в страната изостава.

© Цветелина Белутова Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) е упълномощила ремонтите на две прави от третокласния път сред Провадия и Айтос на " Иса 2000 ". Фирмата на Стоян Инджов ще получи 13.86 млн. лева за близо 17 километровото трасе от Провадия до Дъскотна и още 9.7 млн. лева за още към 17 км от Дъскотина до Айтос.

Решението за избора на реализатор е от 30 април и не е обжалвано в Комисията за защита на конкуренцията, което значи, че АПИ би трябвало да подпише контракта всеки моемнт.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Срокът за осъществяване на двата сектора е 15 месеца, кеото значи, че ремонтите ще приключат през есента 2021 година Финансирането е по оперативна стратегия " Региони в напредък ".

В сегашния програмен интервал по перото за пътища имаше бюджет от 380 млн. лева, като действително изпалтените са 300 млн. лева, сочи информация в Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейски Съюз.

Кои поправки изпълняваше компанията

КАПИ i ИСА 2000 ЕООД Собствен капитал 39,9 Печалба 0,7 Активи 89,4 Пасиви 49,6 Брой заети 638 Приходи 107,7 Пълен профил › Данните са за 2018 година и са по последния подаден доклад на сдружението. Сумите са в млн. лева КАПИ профили Корпоративните данни за сдружението са от осведомителния масив КАПИ. Достъпът до цялостните фирмени и секторни профили са част от абонаментния проект Капитал PRO. Научете повече ›

Освен в областите Бургас и Варна, " Иса 2000 " изпълняваше и поправки по Оперативна програма “Регионално развитие” в някоко други елементи на страната. Например 27 км от пътя Смолян - Стойките - Широка лъка за 28 млн. лева, който по контракт би трябвало да е подготвен през септември. Изпълниха и контракт за 29.4 млн. лева за 21-километрова права от кръстовището за стената на бент. " Цанков камък " при Михалково и около язовир " Въча ", както и разширението на пътя Пловдив - Асеновград и кръговото там за над 27 млн. лева

Фирмата евентуално скоро и публично ще придобие различен огромен строител - " Станилов ".

Бавните планове

Същевременно обаче различен търг на АПИ с общо пет обособени позиции, който се финансира отново по оперативната стратегия, се движи постепенно. Става въпрос за правите: лот 31 - Поликраище - Елена - Сливен, с обща дължина 26.9 км лот 32 - Русе - Кубрат, с обща дължина 21.5 км лот 33 - Русе - Кубрат, с обща дължина 25.2 км лот 34 - Полски градец - Тополовград - с. Устрем, с обща дължина 23.4 км лот 35 - Каблешково - Межден, с обща дължина 9.6 км лот 36 - Варна - Белослав - Разделна - Падина - Житница, с обща дължина 18.8 км Офертите бяха събрани през юли 2019г., само че видно от профила на купувача на АПИ, към момента не са отворени ценовите оферти, т.е. строителството по тях едвали ще стартира тази година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР