Обновяване, текущ ремонт, обзавеждане и оборудване бе извършено на стара

...
Обновяване, текущ ремонт, обзавеждане и оборудване бе извършено на стара
Коментари Харесай

Близо 100 души от Асеновград ползваха услугата личен асистент за 18 месеца

Обновяване, настоящ ремонт, обзавеждане и съоръжение бе осъществено на остаряла неизползваема постройка в Асеновград, в пространствата на която към сегашния миг се правят услуги по план „ Социално включване на хората с увреждания в община Асеновград и улеснение достъпа им до заетост” по Оперативна програма " Развитие на човешките запаси ". Срокът за осъществяване на активността завършва на 31.12.18 година



За задачите на плана бе основан Център за новаторски услуги. Подсигурена е работа на лица с увреждания, които са назначени на длъжността " Личен помощник ". За 18-те месеца на плана общият брой на деклариралите желанието си да работят, като такива, надвишава 50 души. Всички са утвърдени за позицията. Близо 100 пък са заявките от консуматори, които са поискали използването на услугата и на всеки един от тях тя е бил а предоставена. Равносметката по плана е, че при заложени 20 места за " Личен помощник " и 40 консуматори са били обхванати 43 персонални асистенти и 65 лица, ползватели.
Към момента, общият брой на назначените на длъжността " Личен помощник " е над 30 души, които дават услугата на 45 консуматори. Чрез реализирането на плана са били обезпечени подкрепящи, обществени, здравни, правни и психически грижи и съвещания на хората от целевите групи. В центъра е основан работещ екип от експерти, състоящ се от един обществен служащ, двама сътрудници обществени действия, психолог, здравна сестра и правист.
Община Асеновград ще резервира активността на Центъра за иноватинви услуги до април 2019 година Предвид това, че този тип услуга липсва на територията на асеновградска община, се чака позитивен резултат от страната, по отношение на тя да продължи да съществува, като държавна делегирана активност. Целта е надграждане и разширение с нови действия, като рехабилитация, услуги от логопед и други. Общата стойност на осъществения план „ Социално включване на хората с увреждания в община Асеновград и улеснение достъпа им до заетост” е близо 400 000 лв., включително - средства от Европейския обществен фонд - над 332 000 лв. и към 60 000 лв. национално съфинансиране. Чрез плана, като резултат се регистрира нарастване броя на работещите хора с увреждания от Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР