Обнови Европа, новата либерална група в Европейския парламент, избра бившия

...
Обнови Европа, новата либерална група в Европейския парламент, избра бившия
Коментари Харесай

Дачиан Чолош – новият лидер на либералите в ЕП

" Обнови Европа ", новата демократична група в Европейския парламент, избра някогашния румънски министър председател Дачиан Чолош за водач, написа " Политико ".

Чолош, който поддържа мощни връзки с Франция, завоюва утвърждението на делегацията на френския президент Еманюел Макрон и на испанската партия " Граждани ". Той беше определен с 62 гласа против 42 , като победи холандския евродепутат Софи инт Велд, която е подкрепяна от английските Либерални демократи.
 „ Обнови Европа” – новото име на либералите в европарламента
„ Обнови Европа ” – новото име на либералите в европарламента

Групата сплотява членове на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), " Република, напред! " на френския водач

Изборът през днешния ден значи, че трите съществени парламентарни групи в Европейския парламент имат своите водачи , което ще разреши започване на договаряния за другите позиции.

Във вторник социалистите избраха испанския народен представител Ираче Гарсия за водач на групата , до момента в който Европейската национална партия бързо преизбра Манфред Вебер.
 Манфред Вебер избран отново за водач на ЕНП
Манфред Вебер избран отново за водач на ЕНП

Той получи 156 от 160 гласа

Дачиан Чолош е икономист, който служи като министър председател на Румъния от ноември 2015 година до януари 2017 година Той беше еврокомисар по земеделието от 2010 до 2014 година

Бившият водач на либералите Ги Верхофстат се прицели в поста ръководител на Европейския парламент . Това гласоподаване се чака през първата седмица на юли, когато новият състав на законодателния орган ще организира първата си сесия.

В четвъртък евролидерите ще проведат среща на върха на Европейски Съюз. Те ще обсъдят топ позициите в Общността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР