Обновено съдържание на учебник по биология за 9-ти клас предизвика

...
Обновено съдържание на учебник по биология за 9-ти клас предизвика
Коментари Харесай

Учител за скандалното съдържание на учебник по биология: Срамното го насаждаме ние

Обновено наличие на учебник по биология за 9-ти клас провокира отвращение измежду някои родители. В него написа, че по време на половото съзряване е " допустимо изобретение за увлечение към същия пол ", а в по-ранна възраст е обикновено " разкриване на опцията за снабдяване на наслаждение при допиране на външните полови органи. "
" Някои се смущават повече, други - по никакъв начин. Не са идентични хората и за това приемането е друго. Ново е, тъй като през 90-те години на предишния век по тези въпроси не се говореше в медиите, ето за какво нямаше по какъв начин образователното наличие да стои по подобен метод. " Това сподели някогашният министър на образованието Тодор Танев.
Според него това е първата крачка, която е трябвало да бъде направена. Един учебник има и възпитателно наличие. То е безусловно обективно, несугестиращо, няма нищо нецензурно ", сподели още Танев в изявление за bTV.
Той напомни, че " с изключение на всичко останало природата е дала и едно омерзение към особеното и непознатото. Въпросът е това да не служи за основа на пренебрежително отношение ненавист към другите. Това е, което учителите ще преподават в час. "
Преподавателят по биология Антоанета Тонева изрече мнение, че разногласието е нерешим, само че концепцията за щъркела не е съответна за новото време.
" Водещият мотив на родителите е, че това е тематика табу, която би трябвало да се дискутира вкъщи и не е вярно учителите да го вършат. Срамното го насаждаме ние. Защо не е срамно да приказваме за уши и носове, е а е срамно за други елементи на тялото? ", попита Тонева.
Проф. Мария Шишиньова, началник по сформиране на учебника разясни:
" До 80-те години на предишния век индивидът беше единственият жив организъм, който се учеше без полова система, всичко останало се учеше в детайли, единствено индивидът липсваше. Не сме привикнали да преглеждаме актуалното положение на науката и развиването на обществото. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР