Обновеният и разширен център за рехабилитация и интеграция за деца

...
Обновеният и разширен център за рехабилитация и интеграция за деца
Коментари Харесай

Отвори врати обновеният център за деца с увреждания СНИМКИ

Обновеният и уголемен център за рехабилитация и интеграция за деца и лица с увреждания отвори порти в Пловдив. Той се намира на улица „ Княз Александър Батенберг I “ № 27 (срещу стълбите на Каменица).

„ Това е още една от 50-те обществени услуги, които Община Пловдив дава на хората с разнообразни потребности “, изясни заместник-кметът Георги Титюков. Той напомни, че в действителност центърът е стартирал преди години благодарение на европейско финансиране и извоюван план, по-късно Община Пловдив го поддържа в продължение на една година, когато става делегирана от страната активност.

„ Община Пловдив се стреми да надгражда услугата и благодарение на мобилния екип на центъра “, добави заместник-кметът.

Услугата дава опция децата да бъдат отглеждан в фамилна среда, да получават качествени профилирани грижи и помощ във връзка с логопедични и психични потребности и интеграция. Капацитетът на центъра е 35 индивида, само че действително тези, с които се работи са 50. Екип от рехабилитатори, логопед, психолог, обществен служащ, експерт по лечебна езда оказват поддръжка на деца и лица с тежки физически и множествени увреждания. За тези, които имат компликации с напредването, се вършат визити и по домовете, като се работи и с техните фамилии.

„ Община Пловдив даде три спомагателни пространства на Центъра и с общителното подпомагане на донор, бе осъществен ремонт. Помещенията са оборудвани и са обзаведени със профилирани уреди “, посочи ръководителят на съдружие „ Различни, само че равни “ Атанас Тавков.

„ За нас е доста значима поддръжката, която ни оказва кметът Иван Тотев, заместник-кметът по обществените въпроси Георги Титюков и Веселина Ботева, шеф дирекция „ Социална политика “, уточни Тавков.

Центърът напълно е построен в сходство с лечебната му активност. Услугите се оферират почасово, като по този метод се цели да се обзет колкото се може повече нуждаещи се. От тях могат да се възползват и поданици на други прилежащи на общини.

Заместник-кметът Георги Титюков показа, още че през 2018 година в Община Пловдив ще бъдат разкрити още 7-8 услуги по Оперативна програма „ Региони в напредък “ – 2 дневни центъра за деца с увреждания, 2 - за настаняване от фамилен вид, преходно жилище, следено жилище и център за социална поддръжка.
тагове център за деца с увреждания ремонт рехабилитация интеграция  Отвори порти обновеният център за деца с увреждания СНИМКИ  Отвори порти обновеният център за деца с увреждания СНИМКИ  Отвори порти обновеният център за деца с увреждания СНИМКИ  Отвори порти обновеният център за деца с увреждания СНИМКИ  Отвори порти обновеният център за деца с увреждания СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР