*обновена на 15 март в 10:31 ч. с коментара на

...
*обновена на 15 март в 10:31 ч. с коментара на
Коментари Харесай

Консултхидро обмисля оферта за ВЕЦ Яхиново

*обновена на 15 март в 10:31 ч. с коментара на Стефан Дени Клод Колен, шеф в " Акуо България Си Ейч Би "

Българската " Консултхидро " има интерес към покупката на мажоритарния дял във водноелектрическата централа " Яхиново ". Това се схваща от покана до Общото заседание на акционерите, оповестена в Търговския указател на 6 март т.г.

Предложението от Съвета на шефовете към акционерите (дружеството е еднолична благосъстоятелност на Юлия Христова, която е член и на СД) е " Консултхидро " да изкупи 45 746 дяла от капитала на " Водноелектрическа централа Яхиново " ООД, които сега са благосъстоятелност на " Сентрал Хидроелектрик дьо Булгари ". Заседанието ще бъде на 30 април т.г. Към момента " Консултхидро " имат 20% от акциите.

От Akuo Energy, която е притежател на акциите на " Сентрал ", разясниха пред Money.bg, че не им е известно за готвеното предложение за изкупуване. Дружеството закупи четири ВЕЦ-а в България, в това число " Яхиново " в края на октомври предходната година.

Стефан Дени Клод Колен съобщи, че схваща от медиите за предлагането и че в случай че и когато бъде получено, ще бъде разисквано, само че компанията не търси интензивно покупател.

Водноелектрическа централа " Яхиново " има потенциал от 7MW. През 2017 година компанията излиза на чиста облага от 184 хиляди лева, от 956 хиляди лева през 2016 година Оперативните доходи са 574 хиляди лева при 1,9 млн. лева през 2016 година.

Юлия Христова има и 17% от Водноелектрическа централа " Джерман ".
 Четири ВЕЦ-а в България към този момент са с нов притежател
Четири ВЕЦ-а в България към този момент са с нов притежател

Akuo Energy стъпва в България
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР