Обнародването на последните промени в Закона за противодействие на корупцията

...
Обнародването на последните промени в Закона за противодействие на корупцията
Коментари Харесай

Движение 21: Антикорупционните промени са фашистки и комунистически

Обнародването на последните промени в Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество показва по какъв начин политическата система и държавните институции са подчинени на неофициален център на власт , диктуващ законодателни начинания, позиции на парламентарни групи, решения на Народното събрание, актове на президента на републиката. Това пишат от " Движение 21 " в позиция по отношение на измененията в антикорупционния закон .

 Кирилов не вижда проблеми в измененията на антикорупционния закон
Кирилов не вижда проблеми в измененията на антикорупционния закон

Пазят шефа на антикорупцията от всички неприятни и мощни

Според придвижването измененията укрепват и развиват мафиотската система от практики за изнудване, надзор, изземване на бизнеси и в последна сметка преразпределяне на благосъстоятелност, с дейната роля на страната.

Даването на КПКОНПИ опция да желае конфискация на имущество като " нелегално добито ", даже когато е прекъснато наказателното произвеждане , поради което е инспекцията или когато проверяваният е бил разгласен за почтен с оправдателна присъда, е инструмент от репресивния боеприпас на тоталитарните фашистки или комунистически режими , безапелационни са от придвижването, като допълват, че без подозрение тези пълномощия ще бъдат употребявани за кавга с неуместни за властта лица и за контролиращия я подмолен център.

 Без диспути депутатите одобриха промени в антикорупционния закон
Без диспути депутатите одобриха промени в антикорупционния закон

Цели се цялостна отбраната на държавния интерес и успеваемост на гражданската конфискация

Такива правила са в несъгласие с съществени правила на правовата страна като презумпцията за непорочност , правото на ефикасни правни средства за отбрана и на обективен правосъден развой, гаранциите за правата на личността, в това число неприкосновеността на частната благосъстоятелност. Тези разпореждания опонират на Конституцията и на правото на Европейски Съюз , заради което следва да бъдат анулирани, написа в позицията.

Според придвижването в страна като България е невероятно да съществува и да се развива дружество в редица браншове, в случай че не е задоволен ползата на висши представители на формалната и неофициална власт. " Както неведнъж към този момент сме заявявали, картелизацията на политическата система и преплитането на бизнеса с политиката доближават рискови степени , немислими за страна от Европейски Съюз ", безапелационни са от " Движение 21 ".

Формацията се разгласи и срещу новия Закон за горивата, който съгласно тях обслужва ползите на същия политико-икономически картел. С въвеждането на мъчно изпълними условия и финансови прагове, страната на процедура щяла да извади от пазара важен брой компании, да ограничи конкуренцията и да ускори позициите на огромните играчи от картела с горива.

 Демократична България сезира Европейска комисия, президента и Конституционен съд за измененията в антикорупционния закон
Демократична България сезира Европейска комисия, президента и Конституционен съд за измененията в антикорупционния закон

Държавата става властническа, ГЕРБ смазват стопанската система и частната благосъстоятелност

" Все по-честите и многочислените митинги против корумпираната управническа система, без значение дали със или без жилетки, са основателна и законна демонстрация на непоносимост към несправедливостите и неравенствата в България. Некомпетентното и лобистко ръководство докара до недопустимо за големи групи хора неприятно качество на живота - ниски и незадоволителни за заслужен живот доходи; срив в опазването на здравето, образованието, отбраната на трудовите и обществени права; монополизиране, картелизиране и неприятна регулация на обществено значими браншове на стопанската система като енергетика, търговия с горива, инфраструктурно строителство, банкови и застрахователни услуги, земеделие и горско стопанство ", пишат от групировката.

 Димитър Делчев: Антикорупционният закон е с двойни стандарти
Димитър Делчев: Антикорупционният закон е с двойни стандарти

Отнемане на имущество при потвърдена непорочност е държавна принуда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР