Обнадеждени сме от това, че за пръв път от много

...
Обнадеждени сме от това, че за пръв път от много
Коментари Харесай

Валентин Попов: 150 млн. ще са напълно достатъчни за МВР

Обнадеждени сме от това, че за пръв път от доста време професионалното и политическото управление на МВР са с нас и поддържат настояванията ни. Говори се за 150 млн., които ще са изцяло задоволителни за покриване на разноските в Министерство на вътрешните работи. Правителството от ден на ден ни чува. Това сподели Валентин Попов, ръководител на СФСМВР, в изявление по NOVA.

Според него служителите на реда желаят промяна от 10 години.

" Ние виждаме по какъв метод може да стане, можем да я подкрепим, както и да застанем зад непопулярни ограничения. За гранични служители на реда се афишира конкурс за 25 бройки, явяват се 100 души. След изпит за компютърна просветеност, притежаване на британски и първи стадий на психическо проучване, остават 27 души. Летвата е доста ниска, а претендентите - с още по-ниски благоприятни условия ", изясни Попов

По думите му настояванията са за обвързване на сержантската и офицерската заплати със междинната за страната за миналата година с избран коефициент. " 1333 лв. е сержантската заплата, а би трябвало да бъде увеличена с 0,85%. На чиновниците с висше обучение би трябвало да е малко над междинната заплата. Неконституционно би било изменение, с което законът да разрешава на назначаващия орган да приключва служебните връзки със чиновник, упражнил право на пенсия. Такова решение на Конституционен съд има през 2019 година ", разяснява той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР