Обмислят взимане на 10 точки вместо на 8 при бързане

...
Обмислят взимане на 10 точки вместо на 8 при бързане
Коментари Харесай

Шофьорите на изпит след 4 неправилни изпреварвания

Обмислят взимане на 10 точки вместо на 8 при бързане на пътя

Всеки водач може да се раздели с книжката си, в случай че направи четири неправилни изпреварвания. Всяко едно нарушаване ще ни коства 10 точки, с което ще се изчерпат наличните 39 в талона и ще би трябвало да се явим на изпит за възобновяване на точките. Досега за такова нарушаване водачите оставаха без 8 точки. Тези промени в наредбата за контролните точки са оповестени за публично разискване, написа в. Монитор.
В края на 2016 година депутатите взеха решение за шофиране в насрещното водачът да се санкционира с 1000 лева санкция и лишаване на книжката за 3 месеца. Когато същото нарушаване е осъществено наново, санкцията е 4000 лева, а книжката ще се взема за 6 месеца.
Ако наредбата обаче бъде призната, то с изключение на санкцията и отнемането на книжката ще се постанова да се явяваме наново на проверочен изпит.
В измененията в наредбата е планувано още младите водачи да получат оптималния брой точки две години откакто са взели брошура.
Ако през това време тя им е отнета, този интервал няма да се причислява към стажа.
Броят на контролните точки ще се възвръща с 1/3, в случай че лидерът премине в допълнение образование. Това ще може да се случва единствено един път в годината.
Точки ще се връщат и в случай че потвърди, че е платил санкциите си. Предвидена е и опция за служебно възобновяване след приключване на две години, считано от датата, на която е влезнало в действие последното наказателно разпореждане. Или другояче казано, две години, в които сме били примерни след последното нарушаване.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР