Обмисляме промяна на мерките. Тя ще стане най-рано от началото

...
Обмисляме промяна на мерките. Тя ще стане най-рано от началото
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Обмисляме промяна на мерките от февруари

Обмисляме смяна на ограниченията. Тя ще стане най-рано от началото на февруари. Към сегашния миг единственото нещо, което ще бъде променено, са практиките в системата на междинното и висшето обучение. Това съобщи заяви здравният министър Костадин Ангелов, който посрещна първата пратка с 2400 дози от имунизацията на Moderna, съобщи.

По думите му България се намира на приемливо място по имунизация измежду останалите страни в Европейски Съюз.

„ Ако се употребява потенциалът на всички персонални лекари, които на територията на страната са близо 4500, в случай че всеки от тях прави по 10 ваксини дневно, което е възможно, това са единствено от тях 45 000 имунизирани лица дневно. Ако прибавим и още екипи, ще дойдат дни, когато ще вършим доста повече ваксини, в сравнение с сега “, сподели здравният министър.

Той изясни, че от 25 януари ще стартира всеобщо тестване на българските учители, с цел да види каква е скритата заболеваемост измежду тях и да се реши каква е готовността на системата за пускане на отчасти присъствено образование по-големите възпитаници.

Министър Ангелов посочи, че тестване на учителите в страната ще се прави с антигенни проби.

По думите му има подготвеност да бъдат имунизирани и искащите в секционните изборни комисии на идните избори. Основната цел е да бъдат имунизирани участниците в така наречен мобилни секции, защото те ще имат главната задача да реализират гласуването на карантинираните лица.

„ Ако знаем съответната дата на изборите, ще може да представим до месец-месец и половина съответния медицински протокол. Ако приказваме за избори на 28 март, обстановката ще е една. Ако приказваме за избори през май, обстановката ще е друга. Няма в света организация или академик, който да може да планува “, сподели още здравният министър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР