Обмислях много сериозно да се кандидатирам за кмет на София

...
Обмислях много сериозно да се кандидатирам за кмет на София
Коментари Харесай

Арх. Иван Шишков: Трябва да се намерят 10 000 декара, за да се приберат колите в паркинги в София

Обмислях доста съществено да се кандидатирам за кмет на София и напреднах доста с листата за общински съветници, само че има капан, който ми попречи, тъй като не мога да се кандидатирам като самостоятелен претендент и с листа за самостоятелни общински съветници. Политиците са заложили това да се случи. Можех да намеря партия и партии, които да повдигнат моята кандидатура, само че тогава няма да съм самостоятелен.

Това съобщи в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS някогашният длъжностен районен министър арх. Иван Шишков, който разяснява идните локални избори и борбата за София.

" Кандидатурите на ПП-ДБ и ГЕРБ са идентични. И Васил Терзиев, и Антон Хекимян са млади, образовани и сполучливи хора, само че те в никакъв случай не са работили в държавна администрация и не са ръководи обществени запаси, тъй като едно е да управляваш частна компания, напълно друго е да управляваш парите на хората и на столицата. Притеснявам се, че те двамата в действителност не знаят какво ги чака. Проблемите на София са свързани с инфраструктурата. Управлението на София от последните 5-6 години се трансформира в едно плахо ръководство. Това ръководство се огъваше от всички митинги. От това плахо ръководство се роди " Спаси София ". Кметът на София по този начин и не откри сили да излезе и да каже - това е добре за града и би трябвало да се свърши. Гледаше да угоди на всички и митингите се местеха от едно място на друго ", разкри той.

" Пари в бюджета на София могат да влязат незабавно от повдигането на разрешителните за градеж. В цяла Европа хората си заплащат, с цел да паркират колите си. Тук този проблем не е решен. Това, да имаш кола, не би трябвало да се смята за обществена облага. Подземните гаражи са решение. Може да има протестиращи против заплащането, само че щом имаш кола ще си плащаш. Навсякъде по света е по този начин. Вярвайте ми, че в случай че се изградят подземни паркинги, в най-скоро време няма да има места там ", безапелационен бе някогашният районен министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР