Обмисля се вариант за въвеждане на дистанционно обучение за лекарите

...
Обмисля се вариант за въвеждане на дистанционно обучение за лекарите
Коментари Харесай

Обмисля се вариант за дистанционно обучение за лекарите без специалност по обща медицина

Обмисля се вид за въвеждане на отдалечено образование за лекарите без компетентност " Обща медицина ", заяви в Стара Загора здравният министър а Кирил Ананиев. Той откри ново родилно поделение в Университетската болница в града.

Около 1500 джипита в цялата страна би трябвало да придобият специалността, с цел да дават отговор на новите условия. Докато трае образованието, няма заплаха обитаеми места да останат без здравни грижи, увери министър Ананиев.
Евростат: България е измежду страните в Европейски Съюз с минимум персонални лекари на глава от популацията Общопрактикуващите лекари у нас са 64 на 100 000 поданици
Той добави, че не престават договарянията за увеличение на лимитите на общинските лечебни заведения. За нарастването на заплатите на експертите по здравни грижи пък ще се търси дълготрайно решение.

„ Аз не мога да спра нито един митинг, всеки има право да взема решение. Това, което би трябвало да върша, е да сътворявам условия да се понижава този проблем. В рамките на малко време станаха доста неща. Не могат за няколко месеца проблеми, трупани с десетилетия, да се решат, само че вървим в тази посока”, сподели Кирил Ананиев.

Той осведоми още, че от септември ще започва строителството на бъдещата педиатрична болница.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР