Обмисля се повишаване на цените на клиничните пътеки, по които

...
Обмисля се повишаване на цените на клиничните пътеки, по които
Коментари Харесай

Обмислят ръст на цените на клиничните COVID пътеки

Обмисля се повишение на цените на клиничните пътеки, по които се лекуват пациенти с COVID-19. Това разгласи заместник-министърът на опазването на здравето Александър Златанов. Той добави, че следва това да бъде разисквано на съвещание на Надзорния съвет на НЗОК.

Според него, с променената методика, по която се заплащат по 1000 лева за работещите медици в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура, средствата се разпределят по-справедливо.

Зам.-министърът разяснява и задачата на инспекциите, които ще се правят по курортите за спазването на противоепидемичните ограничения. Той е безапелационен в това, че те не са, с цел да се " цялостни бюджетът ", а с цел да се сътвори ред.

Ваксинираните, само че инфектирани с " Делта " вид, прекарват леко инфекцията, само че могат да популяризират вируса, заяви Александър Златанов и добави, че точно това е повода при влизане у нас да се изисква негативен тест. А при над 75 на 100 хиляди заболели България ще излезе от " зелената зона ".

По думите му броят на инфектираните с COVID-19 в областите Бургас и Варна се повишава заради скупчването на доста хора. В момента страната ни към момента е в " зелена зона " поради ниската заболеваемост, също по този начин разчитаме на заетите в туризма да проявят отговорност, като първата стъпка за това е ваксиниране на личния състав, добави още Златанов.

По мотив ограниченията, Златанов счита, че не е нужно те да са фрапантни, а да се съблюдават сегашните на 100%. Ако целият персонал е имунизиран, бизнесът може да продължи да работи, даже дадена област в страната ни да е навлязла в " алена зона ", изясни той.

Областните шефове са осведомени с проекта за деяние и всяка регионална администрация. Тя, дружно с оперативните щабове по места, независимо ще могат да постановат ограничаващи ограничения, в случай че заболеваемостта се увеличи, напомни зам.-министърът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР