Обмисля се освобождаването на определени пътни участъци в Русенско от

...
Обмисля се освобождаването на определени пътни участъци в Русенско от
Коментари Харесай

Обмислят да освободят от винетни такси определени пътища в Русенско

Обмисля се освобождението на избрани пътни сектори в Русенско от винетни такси за леките коли. Това оповестиха от регионалната администрация в крайдунавския град, откакто през днешния ден се е състояла среща сред регионалния шеф Галин Григоров и виновните за това институции.

От там осведомят, че към този момент само в общините Русе и Ценово се възнамерява освобождение от винетна такса на избрани сектори от републиканската пътна мрежа на територията на района, като занапред следва те да бъдат конкретизирани.

От регионалната администрация изясняват, че е належащо да се има поради, че това е обвързвано с финансов запас за поддържане на съответната права. Той би трябвало да бъде обезпечен от съответната община.

" Първо е нужно кметът на обитаемото място да изпрати писмо до организация " Пътна инфраструктура ", в което детайлно да опише претекстовете си и техническите координати на избраната права. Техническите данни авансово би трябвало да бъдат съгласувани с Областното пътно ръководство. Едва по-късно може да се премине към сключване на съглашение сред двете институции ", изясняват от регионалната администрация.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР