Обмисля отговор за Лондон заради участието му във взривяването на

...
Обмисля отговор за Лондон заради участието му във взривяването на
Коментари Харесай

Русия не е решила дали ще ремонтира „Северен поток“

Обмисля отговор за Лондон поради присъединяване му във взривяването на тръбата
“Газпром ” позволена до мястото на детонациите

Русия още не е решила дали си коства да ремонтира авариралите тръби на газопровода през Балтийско море “Северен поток ”. Това разгласи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

“Специалистите би трябвало да дадат умозаключение, само че към този момент не е взето никакво решение ”, сподели той в отговор на въпрос ще бъде ли ремонтиран газопроводът. Песков не пожела да каже ще продължи ли “Газпром ” обследването на авариралите тръби на “Северен поток ”.

Преди два дни съветският президент Владимир Путин сподели пред публицисти, че компанията “Газпром ” е била позволена до мястото на гърмежите при газопроводите. По думите му е открита откъсната тръба с дължина 40 метра, а тръбите вследствие на детонацията се разминават с 269 метра.

“Това е явен терористичен акт ”, отсече Путин. “Това парче от тръбата, което беше изтръгнато, беше огънато на 90 градуса и изхвърлено на 40 метра настрана. Точно по посока на “Северен поток 2 ”, който също беше развален, явно от тази детонация и фрагменти, останките от тази тръба ”, сподели съветският президент.

Той акцентира, че е мъчно да се управлява всичко, тъй като повредата е в специфичната икономическа зона на Дания, Швеция, а по-късно и към Германия.

Инцидентът с три от тръбите на един от главните газопроводи от Русия към Европа стана на 26 септември край датския остров Борнхолм и в шведски води.

Всички са на мнение, че става въпрос за бойкот, само че към момента няма версия кой стои зад него.

Разследването се води от Дания, Швеция и Германия благодарение на Европейска комисия.

Междувременно в събота съветското отбранително министерство разгласи, че английски военни съветници са забъркани в саботажа против “Северен поток ”, както и в офанзивите против кораби на съветския Черноморски флот, които станаха причина Москва да се отдръпна от договорката за експорт на зърно от украински пристанища.

Днес Песков акцентира, че съветските служби разполагат с данни за английското присъединяване в офанзивите, което няма да остане без отговор от страна на Русия. “Такива дейности не могат да бъдат оставени без последици. Разбира се, ще помислим за по-нататъшни стъпки, абсолютно не можем да минем без това ”, уточни Песков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР