Облигациите, емитирани от някои от най-бедните страни в света, се

...
Облигациите, емитирани от някои от най-бедните страни в света, се
Коментари Харесай

Нежеланите облигации на нововъзникващите пазари се представят най-добре на пазарите на държавен дълг

Облигациите, издадени от някои от най-бедните страни в света, се показват най-добре на пазарите на държавен дълг тази година, като подценяват въздействието на високите разноски за заеми в Съединени американски щати, които постоянно плашат вложителите в по-рискови стопански системи.

Държавните облигации на нововъзникващите пазари, деноминирани в задгранични валути – основно долари – и притежаващи рейтинг „ отпадъци “ троен B или по-нисък, са обезпечили 4,9 % обща възвръщаемост за вложителите тази година. Това се съпоставя със загуба от 3,3 % за показател на държавните облигации на Съединени американски щати.

Повишението пристигна, защото устойчивостта на международната стопанска система изненада вложителите, до момента в който по-високите цени на суровините облагодетелстваха страни като експортьорите на нефт Нигерия и Ангола и производител на мед Замбия. Междувременно поддръжката от кредитори като МВФ оказа помощ на тези, които са в затруднено състояние с задължения или са в несъблюдение, като Шри Ланка и Замбия.

„ Развиващите се пазари с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР