Облеклото тип клоун се превръща в нова мода Ярките тоалети

...
Облеклото тип клоун се превръща в нова мода Ярките тоалети
Коментари Харесай

Облеклото тип клоун - моден хит на 2022

Облеклото вид смешник се трансформира в нова мода

Ярките тоалети в жанр смешник, наречени " клоункор ", се трансфораха в нова наклонност с помощта на потребителите на TikTok и известни дизайнери. Съответният материал пуликува английското списание за мода и изкуство i-D.

Съобщава се, че хаштагът „ clowncore “ (#clowncore) има 210 милиона гледания във видео услугата TikTok. Потребителите основават фешън наличие от клоунадата и майтапчийството, употребявайки подобаващ грим и комбинации от ярки цветове и щампи.

Освен това естетиката на клоуна стартира да участва в сбирките на разнообразни марки и дизайнери, в това число Paloma Wool, (Di)vision, Christopher John Rogers и Charles Jeffrey Loverboy.

Според американската фешън дизайнерка Батшева Хей, която сподели големи бухнали рокли, украсени с помпонове и кормила, налице е била специфична причина за появяването на " клоункор ". „ Клоунски жанр на сбирката произтича от желанието да се забавляваме, да се отдалечим от сериозността, която е заляла всички нас, тъй като прекосяваме през доста печален и сложен миг. Светът в този момент е толкоз заплашителен и тъмен, че доста строгите и сдържани облекла в близост идват допълнително “, разяснява тя.

От своя страна създателката на стилното наличие Кели Хейер отбелязва, че известността на този жанр се изяснява с претекстове за бягство (от британската дума escape - " бягство ", " избавление " ; разбиране, употребявано в изкуството, логиката на психиката и философията, едно от смисли на които е желанието на човек да избяга от реалността).

„ Има предпочитание да бъдеш неуместен, занимателен и пищен, когато в близост се разгръща мрак. Трябва да намерим позитивни страсти някъде и мисля, че пробването на това облекло, на този костюм на смешник, ви разрешава да се преобразите в воин и да изразите наслада “, изясни Хейер, която прибягва в сбирките си до архетипи като Пиеро, Арлекин и други.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ:

В същото време основателят на фешън наличие Естел Де Ла Фуенте счита наклонността към хармония на клоунски дрехи за „ непряк резултат “ от продължаващия фешън подем от началото на 2000-те.

„ Това припомня за ерата на Dior на (модния дизайнер Джон) Галиано, изключително неговата сбирка готово облекло от есента на 2003 година “, разясни тя. Според нея Галиано е нравствен предходник на „ клоункора “ поради игривите му тоалети и фантастичния грим на моделите, които ги носеха.

По-рано през март стана известно, че по този начин наречените алкохолни тениски са още веднъж на мода, защото доста дизайнери са се въодушевили от този главен детайл от дрешника. Подобни артикули бяха показани като част от Седмиците на модата на ревюта на марки като Bottega Veneta, Prada, Jacquemus, Loewe и други.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР