Облекчена регистрация на търговците на горива според обема на капитала

...
Облекчена регистрация на търговците на горива според обема на капитала
Коментари Харесай

Парламентът одобри окончателно облекчената регистрация на търговци на горива

Облекчена регистрация на търговците на горива съгласно размера на капитала или активите и оборотите им, както и изваждане на фермерите от обсега на това условие, одобриха дефинитивно народните представители. В сряда те утвърдиха на второ четене в пленарна зала поправките в Закона за регулирането на дейностите с нефтопродукти.

Той трябваше да влезе в действие при започване на 2019 година, на поради недоволството на дребните бензиностанции, които дефинираха като непостижима желаната гаранция от 1 млн. лева за регистрация на компаниите и заплашиха с митинги като на жълтите жилетки във Франция. Последваха съвещания под егидата на икономическото министерство, което влезе в ролята на бранител на ползите на дребния бизнес, и държавното управление създаде облекченията.

Председателят на парламентарната комисия за битка със сивата стопанска система и контрабандата Юлиан Ангелов от " Обединени патриоти " разяснява, че съвсем на 100 % новите текстове са допустими за всички браншови организации и сдружения в бранша и за институциите.

Едрият бизнес обаче държеше на предходните условия.

Приетите в този момент промени, които ще влязат на 25 януари – незабавно след обнародването им в Държавния вестник, плануват кат о търговци на горива на едро да могат да се записват единствено компании с уставен капитал от 50 000 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР