Облекчаване на придвижването до жилищен комплекс Меден рудник обмисля Община

...
Облекчаване на придвижването до жилищен комплекс Меден рудник обмисля Община
Коментари Харесай

Осигуряват по-лесен достъп до бургаския квартал Меден рудник

Облекчаване на напредването до жилищен комплекс " Меден рудник " обмисля Община Бургас. Според експертите това може да стане, като две от кръстовищата контролирани със светофар, станат кръгови. Изготвя се обстоен проект и капиталов планове за построяването и на нова улица. Очакванията са, че това ще усъвършенства пропускателната дарба към и от комплекса. Общинските съветници ще би трябвало да вземат решение за изменение на настоящия проект, с цел да се усъвършенства трасето на улицата и да се подсигурява нейната функционалност.

Кръстовища, които ще станат кръгови, се намират при разклона за квартал " Горно Езерово " и при първото влизане към комплекса с ляв завой. Обслужващата улица ще е двупосочна, ще има тротоари и осветяване. Тя ще стартира от кръстовището и ще бъде успоредна на бул. " Захарий Стоянов ". Нейният излаз е на кръстовището при разклона за квартал " Горно Езерово ".
Очаква се в бъдеще новата улица да обслужва и разширението на промишлена зона Юг-Запад на Индустриален и логистичен парк - Бургас, както и бъдещия футболен стадион.

Община Бургас продължава и с предпроектните изследвания за нова пътна връзка на жилищен комплекс " Меден рудник ", която да стартира и приключи с две нови кръстовища. Първото ще бъде преди Пречиствателната станция, а второто на пътя за Созопол, като трасето ще минава и през водна повърхност.
Общината ще пристъпи към осъществяването на плановете, когато стане ясна цената на строителните действия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР