Облекчаване на мерките, които бяха въведени в лечебните заведения заради

...
Облекчаване на мерките, които бяха въведени в лечебните заведения заради
Коментари Харесай

През новата седмица се възстановяват детските и женските консултации и имунизаците

Облекчаване на ограниченията, които бяха въведени в лечебните заведения поради ковид. От последваща седмица се възвръщат детските и женските съвещания, както и имунизаците. От Националния действен щаб подчертаха че има доста усъвършенстване в качеството на тестванията за антитела, предава Българска национална телевизия.

По-леките ограничения и частичното възобновяване на болничната активност са напълно предстоящи, тъй като още преди седмица от щаба оповестиха, че обмислят това да се случи след Великден. Текстовете в заповедта на министъра на опазването на здравето, с която това ще се случи, също са готови, а най-очаквано това решение се оказва за общопрактикуващите лекари, които наблюдават от най-близо положението на своите пациенти. И въпреки някои от тях да нямат здравословни проблеми, които би трябвало да бъдат решени незабавно, откриването на такива и навременната профилактика може да предотврати затруднения.

Възстановяването на женските и детските съвещания, както и на имунизациите и плановия банкет в лечебните заведения стартира от идната седмица.

Доц. доктор Ангел Кунчев - основен държавен здравен контрольор: Това ще става в избрани дни, тъй че да няма разбъркване на потоците, да се работи единствено по този въпрос. Същевременно няма да бъдат възобновени свижданията в лечебните заведения.

Д-р Гергана Николова - общопрактикуващ доктор и член на УС на БЛС: По въпроса за детските съвещания бихме желали да проведем диалог и среща с доцент Кунчев, по този начин и с Щаба, с цел да можем да уточним реда и метода, по който ще бъдат осъществявани консултациите, по този начин и техния размер.

Лекарската грижа е извънредно значима при най-малките, тъй като навременно откритите проблеми при развиването на слуха, зрението и рефлексите, са измежду тези, които могат да бъдат отстранени. Това е една от аргументите, поради които доктор Гергана Николова чака възобновяване на част от дейностите в поликлиниките и лечебните заведения. В кабинета й на общопрактикуващ доктор са записани близо 2500 пациенти. 800 от тях са деца.

Д-р Гергана Николова - общопрактикуващ доктор и член на УС на БЛС: Животът продължава и за жалост всички останали болести си съществуват. Те не са си взели отмора. Не са си взели. Те са дружно с нас. Имаме и други болести - хронични, остри, за които по някакъв метод би трябвало да се погрижим.

Освен идното облекчение на ограниченията в лечебните заведения, на дешния брифинг началникът на Националния действен щаб разгласи, че България е на второ място по най-ниска смъртност от ковид в Европа след Словакия.

Според военачалник Мутафчийски жителите са се вслушали в апелите да се молят у дома вместо да отидат на черква по време на великденските празници.

Ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски - шеф на Националния действен щаб: Големите ни опасения, че църквите ще станат източник на заразяване, не се оправдаха, само че всичко останало ще даде отражение и църквите няма да са отговорни за това.

Наблюдава се доста усъвършенстване при тестванията за антитела.

Проф. доктор Тодор Кантаржиев - Национален център по заразни и паразитни заболявания: Преди 4 седмици тестванията не работеха. Сега към този момент тестванията са задоволително съответни и мисля, че необятно се ползват. В момента ние изследваме имунния отговор при болните, търсим клетъчния имунен отговор, тъй като може би там е ключът на оздравяването и на вероятното лекуване.

Щабът чака резултатите от тестванията на водачите в градския превоз. Пробите са взети на инцидентен принцип от 20% от работещите в два от гаражите. Предстои и тестване на таксиметрови водачи.

Кампанията на здравното министерство в поддръжка на медиците, които се борят с ковид, към този момент е събрала близо 356 000лв. от дарения.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Лъжа 6 " Ад в Лондон. Моргите са цялостни. Британско летище може да стане коронавирусна морга " - Медийна сензация . Всъщност последните налични статистически данни демонстрират, че в действителност смъртността във Англия тази година е същата или по-ниска от предходната . Такова е ситуацията и в Ню Йорк (Истината виж тук https://petel.bg/Po-malko-hora-sa-pochinali-tozi-mart-vav-Velikobritaniya-ot-predishni-godini--Vazmozhno-li-e-Kovid19-da-se-okazhe-nay-velikata-obshhestvena-samopsihoza-na-chovechestvoto--__358338)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР