Облечен в запазената си марка, костюм от три части с

...
Облечен в запазената си марка, костюм от три части с
Коментари Харесай

Мъжът с брошката с паяк, заради когото Макрон може да се провали в Париж

Облечен в непокътнатата си марка, костюм от три елементи с джобен часовник и брошка с паяк, Седрик Вияни води акция за кметските избори в Париж, споделя " Ройтерс ".

" Не се променяйте ", споделя минувач, до момента в който Вияни беседва с продавачи и притежатели на сергии на Марше Монж, открит пазар в Латинския квартал в Париж. " Можете да разчитате на това ", дава отговор Вияни.

Според социологическите изследвания Вияни, на 46 години, математик, станал политик преди три години, е надалеч от спечелването на изборите през март. Той обаче може да попречи на напъните на президента Еманюел Макрон да претендира за кметския пост, една от най-големите награди във френската политика, като разцепи вота и по този начин обезпечи кметската работа на различен.

 Мъжът с брошката с паяк, поради който Макрон може да се провали в Париж
© Reuters

В неделя Макрон повика Вияни в канцеларията си в Елисейския замък, с цел да поговорят за кандидатурата му. През кореспонденти Вияни сподели, че няма да се отдръпна. По-късно беше изключен от партията.

Той беше правилен на Макрон и през 2017 година стана член на Народното събрание от партията на президента. Разбунтува се, когато партията го пренебрегва и дефинира Бенжамен Гриво, дълготраен помощник на Макрон, за претендент за кмет.

 Мъжът с брошката с паяк, поради който Макрон може да се провали в Париж
© Reuters

Ако вотът се разцепи, съгласно социологическите изследвания главните кандидати ще са идеологическите съперници на президента - Ан Идалго, актуалният кмет социалист, и Рашида Дати, министър в предходно дясноцентристко държавно управление.

В събота Вияни сподели, че зависи от гласоподавателите да решат кой ще стане кмет.

За деня на акцията си Вияни потегля от своя дом на левия бряг на река Сена с колело чартърен. След това потегля към метрото, с цел да стигне до пазара.

Здрависва се с продавачи и притежатели на сергии. Избиратели го питат за тротинетките чартърен, пръснати по тротоарите, отрязаните дървета и транспортната стачка, която вреди на дребния бизнес.

 Мъжът с брошката с паяк, поради който Макрон може да се провали в Париж
© Reuters

Вияни, който е притежател на " Медала на Филдс ", постоянно именуван нобеловата премия за математика, споделя, че в случай че бъде определен, ще влага 5 милиарда евро за зелена стратегия и ще реалокира крайната спирка на влаковете на дълги дистанции отвън центъра на Париж.

" Харесвам неговата просветеност повече от всичко друго, неговата автентичност, и мисля, че е откровен ", отбелязва продавачка.

Вияни не е казвал дали има някаква символика зад брошката му.

Не за пръв път брошка с паяк влиза в политиката. Бренда Хейл носеше такава, когато, като ръководител на английския Върховен съд в разгара на дебата за Брекзит, се произнесе, че министър председателят Борис Джонсън е работил нелегално като е спрял работата на Народното събрание.

" Да носи паяк, обявявайки вести, които приклещиха премиера, изглеждаше целеустремено ", разяснява в. " Гардиън ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР