Премиерът Бойко Борисов се качи на полицейски автомобил в Дубай.

...
Премиерът Бойко Борисов се качи на полицейски автомобил в Дубай.
Коментари Харесай

Борисов подкара дубайска патрулка преди срещата си с шейха на ОАЕ

Премиерът Бойко Борисов се качи на полицейски автомобил в Дубай. В рамките на визитата му в Обединените арабски емирства той отиде в Центъра по интервенциите на полицията в Дубай, който координира активността на 28 хиляди камери в града.
 Борисов желае партньорство сред България и Обединените арабски емирства против тероризма
Ръководителят на полицията генерал-майор Абдула Халифа Ал-Мери показа техниката и ресурсите, с които органите на сигурността в Дубай разполагат. Премиерът Борисов пък показа за новите 341 полицейски джипове, които бяха обезпечени на граничната полиция единствено преди броени дни и уточни, че текат проекти за цялостна рационализация на Института ни по криминалистика.



Посещението в Дубай ще продължи със среща с вицепрезидента и министър-председател на монархията шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум, на която двамата ще обсъдят развитието на политическия разговор сред двете страни. " Форбс " пресмята положението на шейха на $13,7 милиарда, като той отделя огромна част от него за вложения и щедрост.  През 2007 година прави едно от най-големите дарения в историята на стойност $10 милиарда и основава просветителна фондация на негово име, чиято цел е да изравни стандарта на образованието в арабския свят с този на Запад. 

След края на визитата си в ОАЕ Борисов ще замине за Кайро, където във вторник ще се срещне с египетския президент Абдел Фатах Сиси.  Визитата бе планувана в Ню Йорк по-рано тази година, когато двамата се срещнаха на 73-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.  Очаква се Борисов и Сиси да обсъдят съдействие в областта на енергетиката и възможното включване на България в газовия план сред Кипър, Египет и Гърция.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР