Областното ръководство на БСП във Враца наема охранители за заплашвания

Областното ръководство на БСП във Враца наема охранители за заплашвания ...

Атентат срещу новоизбран общински съветник.

Областното ръководство на БСП във Враца наема охранители за заплашвания си общински съветник в Борован Пламен Христов, съобщи преди минути председателят на областния съвет на червените Иво Лилов. Охраната ще бъде осигурена, за да се чувства спокойно семейството му, тъй като свидетел на снощния палеж е станала 7-годишната му дъщеря.

Именно тя видяла, че вратата на гаража им е обгърната в пламъци. Детето ужасено извикало чичо си, който започнал да потушава огъня. По-рано днес народният представител Иван Иванов съобщи в парламента, че Христов е бил обект на продължителни заплахи. 

Снощи около 21.30 часа неизвестен  запали гаража на новоизбрания общински съветник заради важно гласуване в Борован, съобщава "Булнюз".

На извънредна пресконференция с медиите днес, Лилов съобщи и каква според него е причината за огнената атака. Днес от 16 часа Христов е трябвало да издигне кандидатурата на колегата си Петър Станев за председател на общинския съвет в Борован. Избирането на Станев като председател на местния парламент предварително било подкрепено от общинските съветници от местната коалиция.

След снощната случка Христов обаче заявил категорично, че няма да направи номинацията и при всички направени положения ще гласува „Въздържал се“. 

„Снощният акт не е вандалски, а опит за сплашване и намеса при формирането на мнозинство в общинския съвет. Тъй като ГЕРБ имат 5 гласа, чрез атаката срещу Пламен Петров се цели да се парира изборът на председател на общинския съвет“, разясни общинският шеф на червените Станев.
Народният представител Анастас Попдимитров допълни, че е поискал среща с директора на областната дирекция на МВР Янко Янколов, за да каже какви мерки ще предприеме за разкриването на престъплението.

Иво Лилов допълни, че не трябва да се позволява Борован да се превърне в новото Галиче.

Източник: blitz.bg