Областното ръководство на БСП във Враца наема охранители за заплашвания

...
Областното ръководство на БСП във Враца наема охранители за заплашвания
Коментари Харесай

БСП наема охранители за заплашвания си общински съветник в Борован

Областното управление на Българска социалистическа партия във Враца наема охранители за заплашвания си общински консултант в Борован Пламен Христов, заяви преди минути ръководителят на регионалния съвет на алените Иво Лилов. Охраната ще бъде обезпечена, с цел да се усеща умерено фамилията му, защото очевидец на снощния палеж е станала 7-годишната му щерка.
Именно тя видяла, че вратата на гаража им е обхваната в пламъци. Детето ужасено извикало чичо си, който почнал да потушава огъня. По-рано през днешния ден националният представител Иван Иванов заяви в Народното събрание, че Христов е бил обект на продължителни закани.
Припомняме, че нощес към 21.30 часа незнаен пироман възпламени гаража на новоизбрания общински консултант поради значимо гласоподаване в Борован. На изключителна конференция с медиите през днешния ден, Лилов заяви и каква съгласно него е повода за огнената офанзива. Днес от 16 часа Христов е трябвало да издигне кандидатурата на сътрудника си Петър Станев за ръководител на общинския съвет в Борован.

Мутри възпламениха гаража на общински консултант поради значимо гласоподаване в Борован

Избирането на Станев като ръководител на локалния парламент авансово било подкрепено от общинските съветници от локалната коалиция. След снощната преживелица Христов обаче декларирал изрично, че няма да направи номинацията и при всички направени положения ще гласоподава „ Въздържал се “.
„ Снощният акт не е вандалски, а опит за заплашване и интервенция при образуването на болшинство в общинския съвет. Тъй като ГЕРБ имат 5 гласа, посредством офанзивата против Пламен Петров се цели да се парира изборът на ръководител на общинския съвет “, обясни общинският началник на алените Станев.
Народният представител Анастас Попдимитров добави, че е изискал среща с шефа на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Янко Янколов, с цел да каже какви ограничения ще предприеме за разкриването на закононарушението.
Иво Лилов добави, че не би трябвало да се разрешава Борован да се трансформира в новото Галиче.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР