Областно пътно управление – подготвя провеждането на открита процедура по

...
Областно пътно управление – подготвя провеждането на открита процедура по
Коментари Харесай

АПИ: Присовските завои край Велико Търново ще се обезопасят

Областно пътно ръководство – приготвя провеждането на открита процедура по Закон за обществените поръчки за разработване на уголемен абстрактен план с осъществяването на цялостни геоложки изследвания и Подробен устройствен план за построяването на към 2,5 км ново трасе на път I-5 Велико Търново - Габрово /от км 105+430 до км 107+900/. Отсечката e от южния вход на Велико Търново до началото на обходния път на Дебелец и е позната като Присовски завои. По нея минава трафикът от в посока София, Варна и Русе.
Участъкът е с няколко поредни противоположни криви с дребен радиус и при шофиране с несъобразена скорост е допустимо овакантяване на пътното платно. В недобро положение са асфалтовата настилка и отводняването на пътното платно. Отсечката е избрана като сектор с централизация на пътнотранспортни катастрофи. В интервала 2010-2019 година са станали 234 пътни случая.
 Започна част от поетапното възобновяване на Северната дъга Започна част от поетапното възобновяване на Северната дъга
От през днешния ден – 26 февруари, стартира ремонтът на още 2,8 км от Северната дъга на Софийския околовръстен път /II-18/ в сектора сред кр...
С изместването на трасето на първокласния път ще се обезопаси правата, ще се улесни трафикът в сектора и да се увеличи сигурността и комфортът на пътуващите.
Предвижда се публичната поръчка да започва през месец май т. година Планираният период за осъществяването й е 100 календарни дни. Бъдещият реализатор ще би трябвало да създаде уголемен абстрактен план за ново трасе с дължина към 1 км, да извърши цялостни геоложки изследвания и да създаде Подробен организационен проект. Въз основа на готовия план по-късно ще се разпореди строителството на правата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР