Областно пътно управление – Кърджали обяви две обществени поръчки за

...
Областно пътно управление – Кърджали обяви две обществени поръчки за
Коментари Харесай

Обявени са обществени поръчки за проекти за основен ремонт на 84 км пътища в Кърджалийско

Областно пътно ръководство – Кърджали разгласи две публични поръчки за разработване на механически планове за главен ремонт на над 84 км третокласни пътища в област Кърджали. Срокът, в който претендентите могат да подават офертите си, е 24 август 2022 година

Първата социална поръчка е за планиране за главен ремонт на над 67,5 км от третокласния път III-592 Момчилград - Подкова - Кукуряк - Токачка - Крумовград /от км 0+000 до км 67+558/. Третокласното трасе, което е напълно в планински терен, се употребява за обходен маршрут на първокласния път Момчилград – Маказа. Пътят минава през 12 обитаеми места – Момчилград, с. Прогрес, с. Подкова, с. Чорбаджийско, с. Кукуряк, с. Кран, с. Пашинци, с. Токачка, с. Тополка, с. Сърнак, с. Орех и гр. Крумовград.

Трасето е издигнато преди повече от 40 години и оттогава не е главно ремонтирано. Настилката е с голям брой улягания и деформации. В сектора има дейни две свлачища и едно срутище, като техническият план ще дефинира метод за укрепването им. За възстановяване на отводняването на пътното платно е планувана замяна или разчистване на общо 156 водостока в правата, както и главен ремонт на 6 мостови уреди. Индикативната стойност на поръчката е 1 351 160 лева без Данък добавена стойност, а срокът за разработване на техническия план е 120 календарни дни.

Във втората социална поръчка е изработването на механически план за главен ремонт на третокласния път III-5902 Звездел - Голяма чинка - Токачка /от км 0+000 до км 16+668/. Трасето обезпечава връзка на обитаемоте места в общините Момчилград и Крумовград с общинските центрове. Пътят е ремонтиран главно преди 20 години и положението му е незадоволително.  В сектора има дейни три свлачища и едно срутище, които следва да бъдат укрепени. Прогнозната стойност на поръчката е 333 360 лева без Данък добавена стойност. Срокът за разработване на техническия план е 60 календарни дни.

Изработването на техническия план е първата и наложителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия план по-късно ще се дефинират съответните строително-монтажни работи, цената и срокът им за осъществяване. След процедура по Закон за обществените поръчки по-късно ще бъдат определени и изпълнителите на нужните ремонтни действия и на строителния контрол.

​ 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР