Областният управител Здравко Димитров посрещна делегация от футболен клуб „Торино“.

...
Областният управител Здравко Димитров посрещна делегация от футболен клуб „Торино“.
Коментари Харесай

Зико посрещна делегация от футболен клуб „Торино“

Областният шеф Здравко Димитров посрещна делегация от футболен клуб „ Торино “. Представителите на елитния италиански клуб, който е бил 7 пъти първенец на Италия, гостуват на сътрудниците си от „ Локомотив Пловдив “.

Делегацията бе ръководена от основния координатор на ФК „ Торино “ Теодоро Копола. Той бе придружаван от шефът на футболната академия в Торино Марко Ритцери, треньорът в школата Андреа Бишеля и сътрудникът, отговарящ за партньорството с източните страни Фабрицио де Микеле.

От българска страна на срещата участваха генералният шеф на „ Локомотив Пловдив “ Кузман Маринков, спортният шеф Чавдар Цветков и шефът на клуба Румен Руйчев, както и основният секретар на Областна администрация Борислав Димов.

Гостите от Италия споделиха, че идват в Пловдив, с цел да проучат опциите за осъществяване на взаимен план за основаване на детска школа и футболна академия, в която ще се образоват спортни гении. Те не скриха, че философията на „ Торино “ е ориентирана към младите и главната цел на клуба е да даде опция за израстване на децата и построяването им като пълноценни персони с ценностна система.

Академията ще бъде от затворен вид и ще предлага учебно образование, спортна подготовка и цялостен интернат за децата, които бъдат селекционирани. Обучението ще бъде на взаимен принцип, като в пловдивската академия ще гостуват италиански треньори и преподаватели, а български спортни специалисти ще могат да споделят своя опит с италианските спортисти. Талантливите деца ще имат опция за реализация, като за задачата ще бъдат проведени футболни шампионати в Торино и Пловдив.
Г-н Копола съобщи, че сходни академии, които употребяват тяхната методология на образование, са построени в 53 града в Италия, както и по една в Бразилия и Албания. Той посочи, че дружно е екипа си са подготвени да създадат уъркшоп и да показват концепцията си за футболна академия пред пловдивската общност и родителите на надарени деца.
Областният шеф приветства концепцията, като акцентира, че самият той е състезател, ученик на Спортното учебно заведение в Пловдив и е наясно какъв брой значим е методът, програмата и методологията, за развиването на децата, освен като спортисти, само че и построяването им като пълноценни персони. Той предложи на гостите да посетят учебното заведение, в което са се обучавали едни най-големите спортни звезди на България. Здравко Димитров даде обещание цялостно подпомагане, а гостите от Торино му подариха състезателен екип на клуба.
тагове Здравко Димитров Зико делегация Торино  Зико посрещна делегация от футболен клуб „ Торино “  Зико посрещна делегация от футболен клуб „ Торино “  Зико посрещна делегация от футболен клуб „ Торино “  Зико посрещна делегация от футболен клуб „ Торино “  Зико посрещна делегация от футболен клуб „ Торино “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР