Областният управител Йорданка Костадинова днес свика работна среща с ръководителите

...
Областният управител Йорданка Костадинова днес свика работна среща с ръководителите
Коментари Харесай

В добричко се подготвят за посрещане на зимата

Областният шеф Йорданка Костадинова през днешния ден свика работна среща с ръководителите на институциите и сдруженията, директно ангажирани с обезпечаването на естествения темп на живот в зимни условия. В отговор на запитване от страна на Й. Костадинова присъстващите рапортуваха за проблемите при справяне с спешната обстановка вследствие на урагана „ Фредерик “, засегнал в края на предходната седмица област Добрич.

Ръководителят на Областно пътно ръководство Георги Стратиев показа, че главният проблем е поддържането на пътя Добрич – Варна, на територията на Областно пътно ръководство Варна. Обсъдена е обстановката и имаме увещание от ОПУ – Варна, че компанията ще поддържа така наречен Баир Баши при Аксаково в патрулен режим, сподели още Г. Стратиев. Йорданка Костадинова показа, че е провела диалог с регионалния шеф на област Варна, като е изискала да се насочи повече техника при нужда, с цел да се почиства и поддържа пътят пристъпен за придвижване при зимни условия. Има ли и ще бъдат ли инсталирани снегозадържащи уреди по пътя попита още регионалният шеф и по кое време, на което получи увещание, че щом времето разрешава, закупените от АПИ налични снегозадържащи уреди ще бъдат инсталирани.

Общо 41 са машините за поддържане в зимни условия на пътищата от републиканската пътна мрежа, като има спомагателна подготвеност и се включва спомагателна техника на аграрни стопани.

Най-сериозният проблем бе мощният вятър, който не може да бъде спрян, показа Здравко Миланов, шеф на разпределителен обслужващ център Добрич и Силистра. Това, че мощният вятър е сериозен проблем удостовери и представителя на Електроенергийния систематичен оператор Огнян Узунов. Липсата на електрозахранване и досегаемост до оборудванията са най-честите проблеми на „ ВиК Добрич “ АД.

Присъстващите разясниха слабите моменти и набелязаха ограничения за възстановяване на координацията и взаимната им работа.

Йорданка Костадинова организира диалози с ръководителя на частния диализен център в ДКЦ-2, както и с шефа на МБАЛ – Добрич, и предложи да се сътвори организация по приемане на хора на хемодиализа и идни родилки, с оглед предстоящо утежняване на времето през почивните дни.

Йорданка Костадинова насочва зов към всички жители да наблюдават прогнозата за времето, да ревизират информацията за пътната конюнктура и да не подхващат пътувания, в случай че не са извънредно наложителни. „ При зародили повреди по електропреносната и водопроводна мрежа, апелирам жителите да бъдат търпеливи и проявят схващане, тъй като отстраняването на повредите и повредите от екипи на сдруженията лишава време. Направихме заключения от ситуацията в края на предходната седмица и ще работим да подобрим дейностите си “ - съобщи Й. Костадинова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР