Областният управител Трендафил Величков се срещна със зам.-министъра на земеделието,

...
Областният управител Трендафил Величков се срещна със зам.-министъра на земеделието,
Коментари Харесай

В Испания областният управител на Пазарджик се срещна със за...

Областният шеф Трендафил Величков се срещна със зам.-министъра на земеделието, рибарството, водите и развиването на селските региони на самостоятелна област Андалусия – Испания, господин Висенте Перез Гарсия де Прадо. Разговорите се организираха в границите на годишната среща на представители на тематичното партньорство „ Проследимост и огромни данни “ в региона на агро-хранителния бранш, образувано през 2017 година, като част от  платформата за умна специализация S3 на Европейската комисия. Министерството на земеделието, рибарството, водите и развиването на селските региони на самостоятелна област Андалусия е водещ сътрудник по план REGIONS 4FOOD, в който взе участие регионална администрация Пазарджик и представители на районни обществени институции в региона на агро-храните, научно-изследователски и университетски организации от Франция, Нидерландия, Италия, Финландия и Унгария.

Тема на диалозите сред регионалния шеф и зам. министъра на Андалусия бяха земеделските кооперации и сдружаването на земеделските производители, както и съответното законодателство за сполучливото им действие в помощ на земеделците за реализацията на продукцията им на преференциални цени. Обсъдени бяха общите за земеделските производители от двата района провокации – нуждата политиките да регистрират локалните специфики и единствено да се управляват от общоевропейските цели, което ще способства също и за превъзмогване на зависимостта от външни за Европейски Съюз производства. Засегната беше и новата Обща селскостопанска политика и повишените екологични условия, които слагат спомагателни провокации пред фермерите.

Областният шеф насочи покана към домакина си да посети област Пазарджик в границите на иден конгрес в региона на земеделието и хранителната индустрия на територията на Южен централен регион.

През идващите дни от визитата си господин Величков участва на заключителния семинар за разпространяване на резултатите от план REGIONS 4FOOD и се срещна с новите благоприятни условия за продължение на съдействието ни с Министерството на земеделието, рибарството, водите и развиването на селските региони на самостоятелна област Андалусия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР