Областният управител Стойко Танков прие днес посланика на Естония в

...
Областният управител Стойко Танков прие днес посланика на Естония в
Коментари Харесай

Областният управител прие посланика на Естония

Областният шеф Стойко Танков одобри през днешния ден посланика на Естония в България Н. Пр. Ингрид Кресел. Това е първо посещаване на дипломат Кресел в Бургас от встъпването й в служба през 2019 година

През актуалната 2022 година България и Естония означават 100 година от установяването на дипломатическите връзки, което е и мотивът за визитата на естонския дипломат в Областна администрация Бургас.

На срещата бяха разисквани тематики от съвместен интерес, положителното партньорство по линия на Европейски Съюз и Плана за развиване, бъдещото развиване на самодейността " Три морета “, както и настоящи събития от района. Двете страни се сплотиха за взаимна разпоредителност за увеличение на туристите от Естония по Черноморието на Бургаска област

Областният шеф приветства съдействието сред двете страни, учредено на взаимно доверие, другарство и почитание и изрази убеденост, че връзките посред ни ще продължат да се задълбочават. 

         Сред разискваните тематики бяха още отражението на военния спор в Украйна върху България, в частност област Бургас, и Естония, провокациите пред идния летен сезон, инфраструктурни планове и др.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР