Областният управител Станислав Дечев ще се бори за кмет на

...
Областният управител Станислав Дечев ще се бори за кмет на
Коментари Харесай

Областният управител ще се бори за кметски мандат в Хасково

Областният шеф Станислав Дечев ще се бори за кмет на Хасково. Той е претендентът на ГЕРБ, реши Изпълнителната комисия, която го избра измежду още 5-има номинирани от партията.

Дечев е най-силната и разпознаваема кандидатура, която ГЕРБ сега може да издигне. Той е млад, радва се на утвърждение в града и е извънредно харесван като губернатор.

На последните парламентарни избори той бе определен за народен представител, само че се отхвърли от Народното събрание, с цел да се върне на поста си регионален шеф. Срещу кого ще се изправи обаче, не е ясно, защото Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи към момента мълчат. На изборите от 2015 година претендентът на ГЕРБ Добри Беливанов завоюва след балотаж и смъкна управлявалия Хасково цели 16 година Георги Иванов. 2 година по-късно обаче партията се разграничи от Беливанов, през днешния ден не е ясно дали той ще се кандидатира за втори мандат.

Иво Димов ще се бори за трети мандат в Димитровград, откакто общинската организация ГЕРБ го уточни единомислещо. Той стана кмет още на първия тур на последните локални избори. Очаква се на 27 октомври също да стане по този начин. Изпълнителната комисия на ГЕРБ към момента обаче не го е показала като претендент публично. Нулева е вероятността да избра различен, защото Димов се оправи извънредно сполучливо. За 8 години преобрази града и докара действителни вложители. Не е ясно кого ще изправи против него Българска социалистическа партия, до началото на септември алените ще търсят мощен кандидат. За кмет на Димитровград ще се кандидатира познатият от близкото минало предприемач Иван Евлогиев, който обаче, най-малко съгласно димитровградчани, няма късмет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР