Областният управител подхвана почистването на Марица и договорите, сключени за

...
Областният управител подхвана почистването на Марица и договорите, сключени за
Коментари Харесай

Областният управител: Река Марица е била почиствана с незаконни договори

Областният шеф подхвана почистването на Марица и договорите, подписани за тази активност до момента, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Стана ясно, " че досега има подписани четири контракта за разчистване на коритото на реката от разнообразни компании, в които няма количествено-стойностни сметки, а договорите са замаскирани като безплатни. Реално компаниите са почиствали реката, само че за сметка на изземване на инертни материали.

Но дали двата бартера са равностойни никой не може да каже. Ето за какво регионалният шеф стопира осъществяването на всевъзможни действия по тези контракти и прекратява подписването на всевъзможни документи по тях.

" Редът за сключването на тези контракти е изцяло противозаконен, а изказванието, че договорите са безплатни, е неистина “, сподели.

" За тези контракти не е имало гласност и конкурс, не е известно на какъв принцип са определени компаниите, не е имало конкурсно начало, не се знае и какъв е осъщественият надзор по осъществяване на контракти “, сподели още Йорданов. 

Започва и инспекция на междуведомствена комисия дружно с Икономическа полиция за определяне на стойностите на осъществените действия.

Договорите са подписани по времето на, и.

На брифинга участва и зам.-председателят на Народно събрание и ръководител на Комисията по вътрешен ред Атанас Атанасов.

Гледайте повече в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР