Областният управител Невена Петкова, началникът на РУО – Габрово, директорите

...
Областният управител Невена Петкова, началникът на РУО – Габрово, директорите
Коментари Харесай

В Габрово отпразнуваха Китайската нова година

Областният шеф Невена Петкова, началникът на РУО – Габрово, шефовете на институт „ Конфуции “ в София, представители на Община Габрово и възпитаници отпразнуваха с прочувствено празненство Китайската нова година в Природоматематическата гимназия в Габрово. Директорът на ПМГ „ Акад. Иван Гюзелев “ Цветана Кюмюрджиева описа по какъв начин преди пет години се е зародила концепцията за проучване на китайски в гимназията от едно прелестно и слънчево празненство, където е участвала.

Директорите на институт „ Конфуции “, които командироват преподаватели към този момент 4-та година в Габрово, благодариха на всички възпитаници, показали огромен интерес освен към езика, само че и към културата на Китай. „ Всички виждате икономическото развиване на страната, по тази причина проучването на китайски език дава доста добра вероятност “ – показа шефът на института от българска страна госпожа Колева и пожела на всички да се любуват на образованието си. Областният шеф също поздрави учениците и колектива на гимназията и благодари на Цветана Кюмюрджиева за напъните, които поставя това място да е друго, привлекателно и да бъде измежду най- положителните в страната.

Най-голямото събитие за китайците е настъпването на Новата година, по тази причина участниците в тържеството поздравиха цялата учебна общественост с осъществявания на стихове, песни и танци, като не пропуснаха да изпълнят и „ Една българска роза “, както и да поканят гостите на право хоро. А за край всички пробваха обичайни китайски ястия, приготвени персонално от преподавателката по китайски език Мая. Институт Конфуций – София е учебен и културен център към СУ “Св. Климент Охридски ”, чиято съществена активност е обвързвана с преподаването на китайския език и разширение познанията на хората от другите страни за китайския език и просвета, развиване на другарските връзки и разрастване на интернационалния продан и съдействие сред Китай и страните по света в региона на образованието, науката, културата, стопанската система и други сфери.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР