Областният управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова обходи

...
Областният управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова обходи
Коментари Харесай

Губернаторът на Търново обходи проблемни пътни участъци в Златаришко

Областният шеф на Велико Търново проф. доктор Любомира Попова обходи проблематични пътни сектори в Община Златарица. Губернаторът посети златаришкото село Горско Ново село и се срещна с кмета Николинка Хаджиева и с кметския наместник на селата Сливовица и Чешма Димитър Иванов.



„Поводът за визитата са получени сигнали от хората на обитаемото място за рисково трасе от републиканската пътна мрежа. Заедно с ръководителя на Общински съвет Златарица Стефан Брънзелов те обходиха посоченият сектор сред селата Горско Ново село -Сливовица в посока Джулюница и правата Сливовица -Чешма“, осведомиха от регионалната администрация в остарялата столица.

По време на визитата станало ясно, че пътят се нуждае от поправяне, а правата към село Чешма – от просветляване.

Проф. Попова разговаряла с поданици на Горско Ново село, които споделили, че невралгичното трасе е доста тясно, което в допълнение покачва риска за преминаващите водачи и постанова незабавното предприемане на ограничения за обезпечаване на сигурността на придвижването.

„Одобрени са средства по план по Програмата за развиване на селските региони за асфалтиране на улици в обитаемоте места, които са на стойност 3 млн. лева Освен това от Областна администрация – Велико Търново ще бъдат изпратени писма до Областно пътно ръководство за положението на пътищата сред въпросните села и ще се търси опция за финансиране на ремонта им“, увери проф. Любомира Попова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР