Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров призова кметовете и

...
Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров призова кметовете и
Коментари Харесай

Илиан Тодоров: Мая Манолова да спре с дивия популизъм и опитите за сепаратизъм във ВиК-сектора

Областният шеф на Софийска област Илиан Тодоров прикани кметовете и жителите на общините от Софийска област да не се поддават на дивия популизъм, целящ внасяне на безпорядък в системата на ВиК на територията на региона, оповестяват от Областната администрация на София.

„ Като регионален шеф на Софийска област няма да позволи общините Самоков и Елин Пелин да излязат от Асоциацията по ВиК, на която съм ръководител, първо, тъй като това е незаконосъобразно, и второ, тъй като излизането на даже и една община ще лиши всички общини от приемане на над 1 млрд.лв средства от Европейски Съюз за замяна и ремонт на ВиК мрежата. Няма да разясня поддръжката, която госпожа Мая Манолова  Мая Манолова Мая Божидарова Манолова е български политик, депутат от парламентарната група на дава за излизане на Самоков от ВиК асоциацията, а единствено ще попитам, като приканвам жителите също да я питат: „ Защо не апелира решението на КЕВР, с което се подвигна цената на водата? “ Гражданите имат право да стачкуват, само че би трябвало да бъдат деликатни дали митингите им не се употребяват за повдигане на нечии рейтинги?

Дали с тези откровени апели за фракционизъм в Асоциацията по ВиК и обособяване на общини от нея, не се цели цялостна дестабилизация на територията на региона, а оттова и в страната? Нека жителите на Самоков да стачкуват, само че и да си зададат въпроса: Кого обслужва това, което госпожа Манолова се пробва да направи и желаят ли да вземат участие в него?

Илиан Тодоров: Човещината в днешно време е най-голямата полезност

Аз съм регионален шеф на най-голямата област в страната и НЯМА ДА ДОПУСНА общините Самоков и Елин Пелин да изоставен Асоциацията по ВиК поради нечий див популизъм и поради възобновление на нечии политически кариери. Решенията в тази посока на общинските препоръки са противозаконни и ще бъдат оспорени пред Административния съд.

Държа жителите на региона да знаят, че АЗ ЕДИНСТВЕН пуснах тъжба в Административния съд срещу решението на КЕВР, с което се подвига цената на водата. Пуснал съм тъжба и против заповедта на шефа на ВиК-София, с която подвига цените на водата. “

За мен жителите са доста по-важни от нечии политическите упоритости! Затова няма да позволи популизмът и опитите за фракционизъм във водния бранш на територията на региона да лишат хората от качествена услуга и от чиста вода, акцентира Тодоров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР