Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров организира за трета

...
Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров организира за трета
Коментари Харесай

Илиан Тодоров организира конкурс за есе и рисунка Мисия Будител

Областният шеф на Софийска област Илиан Тодоров провежда за трета поредна година конкурс за есе и рисунка „ Мисия Будител” сред учениците от Софийска област по случай 1 ноември – Деня на националните будители.

,,Нека станалият към този момент обичаен конкурс за следващ път да спомене и отдаде дължимата респект и почитание към хората, запазили, утвърдили и извисили духовната мощ на българската нация, както в близкото и далечно минало, по този начин и през днешния ден. Нека през днешния ден, в тези времена на тестване, за следващ път да покажем, че следвайки образеца на нашите национални будители, на нашите учители, ще успеем да се оправим с провокациите пред нас, пред нашето обучение, пред нашето културно развиване. Защото сме българи! Защото постоянно съумяваме! Затова акцентът на есетата и рисунките тази година ще бъде върху силата на българската нематериалност, на българския дух, които постоянно побеждават провокациите и извисяват народа ни!'', заявявя във връзка състезанието Тодоров.

За присъединяване в състезанието още веднъж са поканени учениците от българските гимназии в гр. Цариброд – Република Сърбия.

В състезанието с рисунки вземат участие възпитаници от 1 до 4 клас, а с есета – възпитаници от 5 до 11 клас. Най-добрите произведения ще бъдат отличени от регионалния шеф с първа, втора и трета премия в следните категории 1-4 клас, 5-7 клас и 8-11 клас.

Конкурсът започва на 21.09.2020 и завършва на 25.10.2020 година, а резултатите ще бъдат оповестени на 1 ноември - Денят на националните будители.

Рисунките и есетата могат да се изпращат на e-mail: [email protected]
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР