Областният управител на София Вяра Тодева е предприела бързи действия

...
Областният управител на София Вяра Тодева е предприела бързи действия
Коментари Харесай

Областната управа задвижи премахването на Паметника на Съветската армия

Областният шеф на София Вяра Тодева е подхванала бързи дейности за преместването на Паметника на Съветската войска след взетото от кабинета решение за смяна в статута на парцела от обществена държавна в частна държавна. Ден след него Тодева е изискала с писмо от Столичната община копия на наличната планова документи за построяването на паметника. Тя е поискала и копия от направен през 90-те години проект за организация и осъществяване на строителството по отношение на предвиждано тогава изместване на паметника. Търси се и информация от Националната изложба за опцията за пренасяне на скулптурните фигури и барелефи в Музея на социалистическото изкуство. От Областната администрация прецизират, че чакат отговори в къси периоди.
Решението на СОС да реалокира паметника е от началото на март. Българска социалистическа партия разгласи, че при вероятно решение и на регионалния шеф ще апелира.
" Опитите на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС за реабилитация на фашизма няма да съумеят ", предизвести ръководителят на Българска социалистическа партия в София Иван Таков във връзка решението на държавното управление. Според него сглобката в Народното събрание подари паравана " Паметник на Съветската войска " на ръководещите в СОС, зад който те да скрият проваления си мандат. Таков напомни, че от години всякога преди избори слушаме едно и също от десните. " Сега наближава локалният избор и цялото ръководещо войнство още веднъж гледа да се скрие под дебелата сянка на Паметника на Съветската войска. Това им е смокиновият лист ", добави социалистът.
Иван Таков означи, че сегашната офанзива за демонтажа на монумента в Княжеската градина е рунд следващ от опитите за замяна на българската история от страна на безпаметните. 
" Категорично това е и част от опитите за реабилитация на фашизма в България. А съответно Паметникът на Съветската войска е претрупан да пази доста значима памет - тази за голямото зло, за една човеконенавистна политическа идеология, каквато е фашизмът ", съобщи той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР