Областният управител на София върна избора на състава на комисиите

...
Областният управител на София върна избора на състава на комисиите
Коментари Харесай

Мнозинство от различни съветници в СОС искат оставката на Вяра Тодева

Областният шеф на София върна избора на състава на комисиите в Столичния общински съвет. В заповедта се споделя, че изключителното съвещание, което се организира предишния четвъртък е в безусловно нарушаване на правилника, заключи Българска национална телевизия.

В претекстовете се споделя, че общинските съветници са били лишени от правото си да се срещнат с предложенията за ръководители на комисиите в деня преди съвещанието, което е наложително изискване. Така изборът на процедура е противозаконен.

Общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България " желаеха оставката на регионалния шеф Вяра Тодева. Според тях тя саботира работата на Столичния общински съвет. От ГЕРБ-СДС също желаеха нейната оставка, тъй като съгласно тях тя работи подмолно в интерес на кмета Терзиев и групата на ПП-ДБ-СС.

" Това което прави госпожа Тодева, която е назначена от Политическа партия, е осъществяване на политическа поръчка, тя е сложена на тази позиция да бъде представител на страната, а не да бъде партиен деятел, а тя през днешния ден се прояви като деятел на " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " Спаси София ", разяснява Антон Хекимян, общински консултант от ГЕРБ-СДС.

От най-голямата група в общинския съвет отхвърлиха изказванията и приветстваха решението на Тодева. Според тях повода за върнатия избор е единствено и само незаконност.

" Нека работата по разпределение на комисиите да протече по един естествен метод, в естествени периоди, с внасяне на оферти, с които съветниците имат време да се срещнат. С естествени договаряния, а не внасяне на оферти след начало на съвещанието и откакто са дали своят вот половината от тях ", сподели Христо Копранов, общински консултант от ПП-ДБ-СС.

От групата на " ИТН " също желаеха оставката на Тодева, тъй като съгласно тях решението ѝ е " политически стимулирано, само че законово неиздържано ":

" Заповедта, с която регионалният шеф връща решението за избор на заместник-председатели и непрекъснати комисии в СОС, е в нарушаване на закона. Изтъкнатият мотив за некачване на дневния ред на интернет страницата на общината е нарушаване на новоизбрания ръководител на СОС, за което той би трябвало да понесе административно наказване ", пишат от Има Такъв Народ в позиция до медиите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР