Областният управител на София Николай Пехливанов бил запознат с проблемите

...
Областният управител на София Николай Пехливанов бил запознат с проблемите
Коментари Харесай

Областният управител Николай Пехливанов проговори за проблемите на Владая! Кой може да ги разреши?

Областният шеф на София Николай Пехливанов бил осведомен с проблемите на жителите на Владая, подкрепял ги и ги разбирал, само че щял да съблюдава закона. А съгласно него единствено общинските управляващи могат да решат казуса с транспортната инфраструктура на живеещите в региона. Това се споделя в разпратено до медиите мнение на Пехливанов по отношение на митингите на живеещите във Владая.

“Запознат съм с настояванията на жителите на Владая за обезпечаване на различен на съществуващия превоз от техните домове до центъра на град София. От назначението ми като регионален шеф неведнъж съм заявявал, че в дейностите си постоянно и без значение от последствията ще съблюдавам законите на страната. Затова и в съответния случай съм задължен да се съобразя със законовата режисура, която споделя, че решенията за одобряване на транспортни схеми и за реализиране на публични транспорти на територията на Столичната община са напълно в компетенциите и уговорките на общинските власти”, се споделя в текста.

Днес недоволните поданици на Владая блокираха за малко път Е-79, като едно от настояванията им е да бъде възобновена маршрутна линия 22. “Имаме решение на Столичния общински съвет в поддръжка на възобновяване на маршрутката, както и писмени мнения в поддръжка на настояването ни от Столична община. Единствено регионалният шеф Николай Пехливанов не се преценява с казуса на жителите и не дава позволение на Столичната община да разпореди линията на компания, която да прави транспорт на пътници”, настояват те.

В мнението си през днешния ден Пехливанов коментира, че той самият “има пълномощия да задейства изключителна процедура за краткотрайно възлагане за не повече от шест месеца само и единствено при съществуване на “спешност”, само че такава нямало.

“На 28.08.2017 година съм изпратил към кмета на Столичната община писмо, в което изрично декларирам мнението на ръководената от мен институция. Като някогашен общински консултант приканвам сътрудниците от СОС да прегледат още веднъж казуса на жителите на Владая и да вземат решение съгласно закона и плануваните в него разпоредби”, споделя още регионалният шеф на София.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР