Областният управител на София Илиан Тодоров излезе с позиция до

...
Областният управител на София Илиан Тодоров излезе с позиция до
Коментари Харесай

Областен управител за имотите на Царя: Да не се притеснява!


Областният шеф на София Илиан Тодоров излезе с позиция до медиите, в която упорства някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски да не се тормози за парцелите си, тъй като е забранил продажбата на държавни парцели.

"С хижите "Ситняково " и "Саръгьол " не може да се случи това, което стана с "Царските конюшни ". Още с встъпването си в служба съм издал Заповед №ОА-138/08.06.2017 година, с която изрично не разрешавам продажбата на държавни парцели ", по този начин той разяснява опасенията на Царя, изразени в изявление, че въпросните хижи, които се намират на територията на Софийска област, ще последват ориста на конюшните.

Тодоров акцентира, че за него продажбата на държавни парцели е изцяло неприемлива, по тази причина в мандата му няма да бъде продаден нито един държавен парцел, намиращ се на територията на региона.

Преди ден, в изявление за bTV Сакскобургготски недоволства от мораториума, натрапен му от депутатите върху царските парцели.

"Народното заседание постанова мораториум върху царските парцели, който близо 10 години ни лишава от всевъзможни приходи, а пък ни задължава да се грижим за прословутите парцели – това също не е редно. Един мораториум може да бъде натрапен от арбитър на частно лице, но Народното събрание по какъв начин по този начин постанова мораториум, - не е законосъобразно. Това е тормоз ", настоя някогашният министър председател.

"Загубихме двете каузи за хижите Саръгьол и Ситняково, опразнихме ги бързо-бързо през месец март с огромна болежка в сърцето, до ден-днешен никой нищо не е подписал, а и като виждам – това към този момент е чиста завист – да се лишават без някакъв проект. И съм сигурен, че и те ще последват ориста на Царските конюшни – всичко ще се разгради ", сподели още Сакскобургготски.

И добави: "Ще съм заставен на второ заточение, постоянно съм бил доста внимателен в думите си, не се изговарям лековато, само че си оставам на това мнение и ме боли ужасно, тъй като съм направил доста за тази страна, а получавам такова отношение от моите сънародници ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР